El concurs Catavins premiarà els millors vins de la fira

Un jurat format per enòlegs i sommeliers tastarà els vins dels cellers representats al certamen i en designarà els millors en set categories diferents

Imatge de la mostra Catavins de Sabadell Foto: VADEVI.cat

El Concurs de Vins Catavins celebra enguany la segona edició. El certamen, estretament vinculat a la fira que li dóna nom, pretén servir de guia als visitants de Catavins, tant públic final com professionals de la restauració i comerç especialitzat. Els més de 15.000 aficionats al vi que s’esperen a Catavins 2012 tindran l’ocasió de conèixer de primera mà quins són els millors vins de la fira, segons el jurat del concurs.

Un jurat que en aquesta edició del Concurs de Vins Catavins estarà format per sis professionals del sector vinícola català, amb formació i experiència en enologia o com a sumillers. Repetirà l’experiència de l’any anterior el sumiller del restaurant La Terrassa del Museu (Terrassa), en representació del col·lectiu Cuina Vallès, que torna a donar suport al concurs i obrirà les portes dels seus establiments als vins més ben puntuats.

Juntament amb ell, hi serà Rosa Vila, Degana Sommelier de Catalunya, així com l’enòloga Mar Galván i el sommelier Xavi Nolla. Anna Casabona, enòloga i propietària de la vinoteca El Rebost de Valls, serà la veu de les botigues especialitzades dins un jurat que completarà Eneko Iribarren, el sumiller responsable de Makro Vallès.

Els vins que seran objecte de valoració per part del jurat sortiran exclusivament dels catàlegs dels cellers representats als estands de Catavins, i podran ser tastats pels visitants a la fira. Les categories establertes són les següents: vins blancs joves, vins blancs amb fusta, vins rosats, vins negres joves, vins negres amb criança, vins escumosos i vins dolços. Els guanyadors es donaran a conèixer durant el transcurs de Catavins, del 9 a l’11 de novembre a Fira Sabadell.

Nou comentari