VadeVi
El Congrés de l’Associació Catalana d’Enòlegs se centra ens els vins de muntanya

El canvi climàtic i els seus possibles efectes en la vinya i el vi -sobretot per la variació de la temperatura i les pluges- estan despertant cada vegada més l’interès pel vi de muntanya o el vi d’alçada. Tant és així que l’Associació Catalana d’Enòlegs dedica el seu XXI Congrés anual a la Viticultura d’Alçada. El congrés comença divendres vinent a Cellers, a Lleida, un lloc adequat a la temàtica de la jornada. “L’objectiu és adquirir coneixements sobre l’adaptació de la vinya a zones d’alçada on la història ja indica la seva existència”, segons indica l’Associació Catalana d’Enòlegs.
[[frase]]
Durant tot el dia estan previstes un seguit de conferències i tastos sobre la viticultura d’alçada. Després de l’obertura i presentació del congrés a càrrec del conseller d’Agricultura Joaquim Llena i el president de l’ACE Josep Anton Llaquet, obrirà el cicle de conferències la ponència Un possible futur per a la viticultura del vi de muntanya a càrrec del director del Centre d’Investigació, Estudi, Salvaguarda, Coordinació i Valorització de la Viticultura de Muntanya (CERVIM) d’Itàlia, Gianluca Macchi. Seguirà la conferència sobre Recuperació de l’antiga zona de muntanya d’Astúries a càrrec de Carmen Martínez de la Misión Biolígica de Galicia, CSIC. Abans de dinar es farà un Tast de Vins de muntanya europeus i vins d’alçada.

A la tarda serà el torn dels vins d’alçada catalans. Primer una taula rodona moderada pel tècnic de viticultura de l’Incavi Lluís Giralt i amb la participació de Marc Sans (Consell Comarcal del Pallars Sobirà), Pau Moragas (Slow Food – Terres de Lleida), Raül Bobet (Castell d’Encús), Enric Vila (Cellers Vila Corona) i Ferran Gironés (Bodegues Casa Beal). Després es farà un Tast de Vins d’Alçada Catalans i clausurarà la jornada tècnica el director de l’Incavi Oriol Guevara.

Dissabte al matí una visita al Celler Castell d’Encús i a la Finca San Miquel de Miquel Torres posaran fi al congrés.


Celler Castell d’Encús, a Tremp FOTO: CASTELL D’ENCÚS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa