VadeVi
El Consell Comarcal i la DO de la Conca signen un conveni per promoure l’enoturisme

La cultura del vi s’està estenent i el binomi enologia i turisme ha esdevingut un excel·lent recurs per als territoris vitivinícoles. La Conca de Barberà, amb 23 cellers i 5.500 hectàrees inscrites a la seva denominació d’origen, ho vol aprofitar. Per això el president de la DO Conca de Barberà, Carles Andreu, i el del Consell Comarcal David Rovira, han signat un conveni de col·laboració per a promoure l’enoturisme a la Conca de Barberà.

El conveni consisteix principalment en el trasllat de la seu de la DO Conca de Barberà a una de les torres de la muralla medieval de Montblanc. Actualment comparteix edifici amb el Consell Comarcal però està previst que en els propers mesos es pugui traslladar a la Torre del portal de Sant Antoni. Abans, caldrà realitzar inversions per a reformar la torre, però es preveu que aquestes actuacions estiguin enllestides abans d’acabar el 2010.

El trasllat de les oficines del consell regulador de la DO Conca de Barberà servirà també per a construir el centre d’interpretació de la DO Conca de Barberà. Està previst dotar el centre amb diversos equipaments relacionats amb la degustació i promoció dels vins de la comarca perquè pugui ser una bona experiència turística per als visitants de Montblanc.

D’aquesta manera es potenciarà l’oferta enoturística de la Conca de Barberà que ja fa temps que funciona gràcies a la iniciativa d’alguns cellers que permeten conèixer de prop tot el procés de producció del vi i tastar “in situ” els seu vins. En total la producció mitjana de la DO és de més de 200.000 hectolítres de vi que surten de diferents varietats de raïm, molt especialment de la varietat autòctona trepat.

D’altra banda, el fet que alguns dels 23 celler que conformen la DO, tinguin un interès no només vinícola sinó també arquitectònic contribueix al desenvolupament de l’enoturisme a la Conca de Barberà. Els cellers modernistes anomenats també ‘Les Catedrals del vi’ dissenyats pels arquitectes Cèsar Martinell i Pere Domènech Roure a principis del segle XX formen part del patrimoni arquitectònic de Catalunya.


El president de la DO Conca de Barberà i el del Consell Comarcal signant el conveni FOTO: CONSELL COMARCAL CONCA DE BARBERÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa