VadeVi
El Consell Regulador del Cava considera excel·lent la Collita 2008

El Comitè de tast del Consell Regulador del Cava, un cop finalizat el procés de qualificació dels vins base cava, ha valorat qualitativament la collita 2008 i de manera unànime ha acordat proposar al Ple del Consell qualificar aquesta collita d'”excel·lent”.

La comissió, formada per enòlegs i experts en cava, ha valorat les dades analítiques ponderades per tipus de vins de totes les partides que s’han presentat a qualificació, la seva puntuació en el tast, així com el comportament i evolució que observen en la seva experiència professional.

La qualificació d'”excel·lent” se li dóna amb caràcter general al vi base de la collita 2008, que preludia la qualitat del cava a obtenir després del seu procés d’elaboració. Des del Consell també han destacat l’”apunt de singularitat” que enguany ha tingut la qualitat del xarel·lo, una de les tradicionals que entren a formar part dels vins base.

Els aspectes més importants que han afavorit els factors de qualitat del raïm han estat el bon desenvolupament vegetatiu; la cuidada sanitat amb què ha arribat al celler; el lent procés de maduració amb diferències importants de temperatura entre el dia i la nit que ha propiciat la formació d’aromes; l’equilibri en el contingut d’àcids i la graduació alcohòlica.

La verema es va dur a terme entre mitjans del mes d’agost i mitjans del mes d’octubre, i el període de qualificació va durar uns quatre mesos, des de novembre fins al febrer. En total, en aquesta campanya s’han qualificat 165 milions de litres, dels quals 151,5 milions són de vi blanc i 13,5 de rosat.


El Consell regulador del Cava qualifica d'”excel·lent” la collita del 2008 FOTO: VADEVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa