El Consell Regulador del Cava qualifica de ‘molt bona’ la Collita 2011

La campanya del 2011 van afavorir una maduració primerenca del raïm respecte de la campanya anterior, així com un estat sanitari correcte. Foto: VADEVI.cat

El Ple del Consell Regulador ha atorgat a la collita del Cava 2011 la qualificació de “molt bona”, després de finalitzar el procés de qualificació dels vins base Cava i valorar l’informe emès pels Serveis Tècnics i la proposta del Comitè de Tast.

L’informe recull els condicionants climàtics, els valors analítics ponderats per tipus de vins de totes les partides que es van presentar a qualificació i la seva puntuació en cadascun dels tastos efectuats pel grup d’experts que formen el Comitè de Tast.

En un marc general, les condicions climatològiques de la campanya del 2011 van afavorir una maduració primerenca del raïm respecte de la campanya anterior, així com un estat sanitari correcte.

En total, s’han qualificat 174.800.000 litres, dels quals 156.700.000 són de vi blanc i 18,1, de rosat. Un total de 965.950 litres de vi no ha aconseguit la qualificació. El període de qualificació ha durat uns cinc mesos, de principis de novembre a abril.

Els membres del Comitè de Tast van debatre sobre si la qualificació de la collita 2011 havia de ser anomenada com a ‘molt bona’ o ‘excel·lent’, per la seva alta qualitat, i finalment van decidir definir-la com a ‘molt bona’. Això ens preludia una gran qualitat pel Cava després del seu procés d’elaboració.

Resum en xifres del procés de qualificació

Nombre de mostres de vi base degustades: 539

Vi blanc: 156.705.481 litres

Vi Rosat: 18.107.422 litres

Total vi qualificat: 174.812.903 litres

Nou comentari