VadeVi
El Consell Regulador del Cava qualifica de “molt bona” la collita de 2009

El Comitè de Tast del Consell Regulador del Cava ha acordat proposar al Ple del Consell qualificar la collita de 2009 com a “molt bona”, després de finalitzar el procés d’avaluació, segons ha explicat el Consell Regulador del Cava.

Durant cinc mesos (de finals d’octubre a abril) s’han qualificat un total de 168,7 milions litres, dels quals 151,8 milions són de vi blanc i 16,8, de rosat. De la seva banda, 2,7 milions de litres de vi no ha aconseguit la qualificació. El Comitè de Tast ha valorat les dades analítiques ponderades per tipus de vins de totes les partides que es van presentar a qualificació, la seva puntuació en tast i el comportament i l’evolució que hi han observat.

Respecte a la collita 2009, ha ressaltat que es van acumular importants reserves d’aigua durant la tardor i l’hivern, i que, durant l’estiu, les temperatures van ser molt elevades cosa que ha provocat una maduració una mica irregular de la varietat Macabeu en els inicis de la verema. Segons el Comitè, la recol·lecció va ser òptima en el tema climatològic, es va desenvolupar “sense pausa” i es van solapar les diferents varietats en el temps, fet que, acompanyat a l'”excel·lent estat sanitari”, es va saldar amb vins “molt bons”.

Entre les varietats de la collita de 2009 amb millors resultats, el Comitè ha valorat especialment la qualitat de la parellada i la xarel·lo, en el cas del vi blanc, i de la trepat, per al rosat.


Brindis amb cava. FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa