VadeVi
El Conseller d’Agricultura Joaquim Llena posposa la visita al viver de celleristes de Barberà de la Conca

El Conseller d’Agricultura Joaquim Llena tenia previst visitar aquest divendres el Viver de Celleristes de Barberà de la Conca, però ha anul·lat la visita “per motius d’agenda” fins al juliol, segons han informat fonts del departament.

El Viver de Celleristes és un projecte impulsat per l’ajuntament del municipi, la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca, la DO Conca de Barberà i el Consell Comarcal perquè joves emprenedors que volen tirar endavant un celler puguin beneficiar-se del treball conjunt i tirar endavant una activitat que cada un d’ells sol no hagués pogut posar en marxa.

Aquest projecte va néixer arran del programa Leader 2000-2008, un dels eixos del programa de desenvolupament rural del Departament d’Agricultura i Acció Rural de la Generalitat (DAR). Justament després de la visita al Viver de Celleristes, el conseller havia de signar el conveni per al programa Leader 2009-2015 amb els tretze Grups d’Acció Local de Catalunya que seran els encarregats de rebre les propostes de projectes i sol·licituds d’ajuda. Segons fonts del DAR, la signatura no ha quedat posposada sinó que, per agilitzar el tràmit, el conseller signarà el conveni abans de la visita i s’enviaran els papers perquè els signin els tretze grups.

A partir de la signatura, qualsevol ciutadà podrà presentar projectes de desenvolupament econòmic i cultural a aquests grups per tal que en valorin la viabilitat. El programa Leader contempla subvencionar diferents propostes amb l’objectiu de fomentar l’activitat econòmica i cultural al món rural a través de les propostes dels propis ciutadans. Pràcticament tot el territori català està englobat en aquests tretze grups o consorcis, que es van començar a constituir fa alguns mesos tenint en compte les característiques del territori, segons han explicat fonts del DAR.

El cas del Viver de Celleristes és només un exemple dels diferents projectes que es poden dur a terme aprofitant el programa Leader, que compta amb recursos del departament i també amb fons europeus.


El Celler de Viveristes es va inaugurar a principis del 2008 FOTO: AJ. BARBERÀ DE LA CONCA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa