VadeVi
El consorci d’Enoturisme Penedès posarà en marxa un observatori turístic aquest mateix any

El consorci Enoturisme Penedès constituirà aquest mateix any un observatori que servirà per disposar de dades sobre el flux turístic que arriba a la comarca atret per l’oferta turística relacionada amb la indústria del vi i del cava, segons ha anunciat Lluís Valls, president del consorci. El sector vitivinícola és un dels motors econòmics de les cinc comarques implicades en el Denominació d’Origen Penedès ( Alt i Baix Penedès, Anoia, Garraf i Baix Llobregat) i alhora atrau molts visitants.

Valls ha assenyalat que l’enoturisme és un dels distintius essencials del territori i a partir d’aquesta realitat cal “apostar” per el desenvolupament d’aquesta indústria com un dels factors “dinamitzadors” de l’economia local.

El consorci Enoturisme Penedès va fer un sal qualitatiu l’any 2005 quan va decidir ampliar la seva àrea d’influència geogràfica i anar més enllà de la comarca Alt Penedès, origen de la iniciativa, per buscar la complicitat de les cinc comarques que participen territorialment de la Denominació d’Origen Penedès.
[[frase]]
Actualment, el consorci ofereix 8 rutes temàtiques o de producte, on s’inclou una destinada a empresaris, que sota la marca Meeting point entre vinyes, ofereix instal·lacions per fer reunions o convencions empresarials, en un entorn de vinyes i bodegues.

Les altres set rutes temàtiques són El modernisme entre vinyes, Enoturisme accessible, Arrels i tradició, Sabors singulars, Un diumenge al Penedès, Welcome Penedès i El primer tast.

A la iniciativa, de naturalesa pública i privada, hi participen, a més de les institucions públiques, fins a un total de 135 empreses, entre bodegues, pagesos, allotjaments turístics i establiment de restauració gastronòmica.

El consorci és una de les entitats que està inclosa a les Rutes del vi d’Espanya. Valls ha manifestat el seu “optimisme” sobre el futur d’aquesta iniciativa que és complementària a la tradicional oferta de sol i platja, que necessita d’altres ofertes complementàries per donar satisfacció a un turista cada cop més exigent i que reclama una oferta més transversal, cultural i gastronòmica.


Lluís Valls, president del Consorci d’Enoturisme del Penedès FOTO: ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa