El Consorci DO Alella estrena portal a Internet

Andreu Francisco, president: 'Al nou portal només hi sortiran els comerços i restaurants que apostin pels vins locals, no els que per defecte ofereixin un Rioja'

La presentació del nou web DO Alella amb el president del Consorci i alcalde d’Alella, Andreu Francisco, el vicepresident i alcalde de la Roca del Vallès, Rafael Ros, i Alejandra Lara, la gerent. Foto: DO ALELLA

El territori DO Alella té des d’aquest dimecres 14 de desembre per primera vegada presència a Internet d’una manera conjunta a través d’un portal que aglutina tots els municipis que formen part de la Denominació d’Origen i l’oferta turística i enològica que s’hi ofereix.

El web www.doalella.cat , promogut pel Consorci DO Alella s’ha presentat públicament i ja està operatiu.

El nou portal té per objectiu difondre el patrimoni del territori DO i les activitats que s’organitzen als diferents municipis que hi formen part, així com promocionar els vins que es produeixen a la zona. El web inclou informació dels vuit cellers que actualment integren la DO i dels vins que hi elaboren, a més d’un apartat de maridatge, amb recomanacions i receptes per gaudir de les millors harmonies.

El contingut del web, que s’anirà ampliant progressivament, ha estat presentat aquest dimecres pel president del Consorci DO i alcalde d’Alella, Andreu Francisco, acompanyat del vicepresident i alcalde de la Roca del Vallès, Rafael Ros, i d’Alejandra Lara, la gerent de l’organisme que aglutina al Consell Regulador i 15 municipis del Maresme i del Vallès Oriental.

La web recull un apartat de notícies i una entrada d’enoturisme que inclou una mapa de la DO, a més d’informació dels punt d’interès, restaurants, vinoteques, vinateries i allotjaments del territori.

Respecte a quins establiments privats apareixeran promocionats a la web, Francisco ha estat taxatiu: “Només hi sortiran els comerços i restaurants que apostin pels vins locals, no els que per defecte ofereixin un Rioja”.

La gerent Alejandra Lara ha explicat que es posaran per escrit els requisits que s’exigiran per poder aparexer-hi, que podrà ser un nombre mínim de referències o de cellers locals disponibles, el fet que el vi amb DO Alella sigui el vi de la casa i s’ofereixi a copes, o que se li doni una prioritat presencial a la carta o l’establiment.

El portal també ofereix una presentació amb les dades més significatives de cadascun dels municipis que formen part del Consorci, així com un apartat de recomanacions on es destacaran iniciatives i activitats vinculades a l’enoturisme que s’organitzen als diversos municipis. A través del portal també es pot accedir a la versió en línia de la revista Papers de Vins.

Durant la presentació pública del portal, Andreu Francisco ha assegurat que aquesta web és una finestra a través de la qual s’ha de donar a conèixer totes les iniciatives vinculades al vi i a l’enoturisme que s’organitzen al territori. El contingut del portal també té presència a les xarxes socials a través del Facebook DO Alella .

Nou comentari