VadeVi
El consum de vi amb denominació augmenta a les llars però no frena la caiguda de vendes general

El consum de vi tranquil amb denominació d’origen ha augmentat un 3% entre gener i agost i un 0’4% en valor, segons dades de l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OEMV). Així, el consum ha arribat als 81,6 milions de litres per un import de gairebé 285 milions d’euros. Això representa que els vins de qualitat han disminuït un 2,6% el seu preu fins a situar-se en els 3,49 euros per litre de mitjana.

Aquestes dades contrasten amb la tendència general de pèrdua de vendes del vi que, a nivell general, han caigut un 10,4% en volum fins als 266 milions de litres i també ha caigut en valor, el 5,6%, fins arribar als 573 milions d’euros. Pel que fa als preus, hi ha hagut un creixement en els preus mitjos en totes les categories de vi, excepte els de denominació d’origen.

Aquesta caiguda del consum ve liderada pels vins tranquils sense denominació d’origen, que perden un 17% en volum i un 15% en valor en l’acumulat gener-agost d’aquest any i empitjoren encara més la seva situació en el mes d’agost. Evolució també negativa dels espumosos i caves amb D.O., amb caiguda del 16% en volum i del 9% en valor durant els vuit primers mesos de 2009.


Les vendes de vi disminueixen des de gener FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa