VadeVi
El consum de vi en les llars es desploma un 22% al juliol per l’alça de preus

La caiguda del consum de vi en les llars es va aguditzar el passat juliol, amb un descens del 22% respecte al mateix mes de l’any anterior, fins als 30,74 milions de litres, per un import de 64,26 milions d’euros, un 14,9% menys.

Aquesta reculada es va deure fonamentalment a l’alça dels preus mitjos, que van créixer un 9,1% i es van situar en 2,09 euros, segons dades de l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi.

En concret, els espumosos i caves amb Denominació d’Origen (DO) i els vins tranquils sense DO van ser els que més van elevar el seu preu, un 10,6% i un 5,3%, respectivament, mentre que els vins tranquils amb DO van reduir els seus preus un 7,3%.

En els primers set mesos de l’any, el consum de vi va caure un 9,1% en volum, fins als 235 milions de litres, i una mica menys en valor, el 4,6%, fins a arribar a els 510 milions d’euros.

Els vins amb DO resisteixen la caiguda
Aquesta caiguda del consum ve liderada pels vins tranquils sense denominació d’origen, que van perdre un 15%, seguits dels vins espumosos, amb pèrdues de consum superiors al 13% en volum i de gairebé el 10% en valor durant els primers set mesos.

En el costat positiu, segons les dades de l’Observatori, s’està consumint una mica més de vi amb denominació d’origen, que va créixer, entre gener i juliol, un 4,3% en volum i un 1,3% en valor, fins a arribar a respectivament els 72,7 milions de litres, per un import de gairebé 255 milions d’euros. Segons es despren de les dades de l’OEMV, aquests tipus de vins van registrar aquestes dades positives gracies a una sensible disminució dels seus preus, al voltant d’un 2’9%, fins a situar-se en els 3,5 euros per litre de mitjana.


Gràfic de l’evolució del consum de vi durant el primer semestre 2009 FOTO: OEMV

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa