VadeVi
El consum moderat de vi ajuda a combatre la osteoporosi

Un consum moderat regular de vi té efectes positius en els ossos. Aquesta és la conclusió d’un estudi realitzat per investigadors del Centre de Nutrició i Envelliment de la Universitat de Tufts (Boston), segons la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN). Creada el 1992 des de llavors treballa per promoure les pautes de consum correctes i responsables del vi.

Segons FIVIN, l’estudi conclou que el consum moderat d’alcohol present en el vi té a veure amb una millor densitat mineral òssia en homes i en dones postmenopàusiques. L’estudi va analitzar a homes i a dones post i premenopàusiques, que van facilitar la ingesta d’alcohol mitjançant un qüestionari dietètic, del que se n’ha extret la conclusió que hi ha una associació entre una òptima densitat mineral i un consum moderat d’alcohol.

Cal dir que, els homes que van indicar un excés en consum d’alcohol presentaven una menor densitat mineral en els ossos, el que eleva el risc de sofrir osteoporosis, de manera que el vi només es gaudeix amb moderació i responsabilitat en el consum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa