El consum moderat de vi negre redueix el risc de càncer de mama

El consum moderat de vi aporta aspectes beneficiosos sobre la salut, ja que afavoreix l’estabilitat dels nivells d’estrogen. Foto: VADEVI.cat

Una investigació mèdica realitzada pel prestigiós Cedars-Sinai Medical Center de Los Ángeles ha provat que els compostos del vi negre actuen de forma similar als inhibidors de la aromatasa, enzim que intervé de forma activa en la biosíntesis dels estrògens, utilitzada per la medicina per tractar el càncer de mama.

Els responsables de l’estudi, que es pot consultar a la web del fons documental de FIVIN www.lacienciadelvino.com , demostren d’aquesta forma que el vi negre pot intervenir en la detenció de la proliferació de cèl·lules canceroses produïdes per canvis en els patrons hormonals.

Algunes de les substàncies que contenen la pell i les llavors dels raïms negres redueixen, en certa mesura, alguns dels riscs en les dones premenopàusiques, com pot ser la proliferació de cèl·lules canceroses.

Aquest estudi indica que el consum moderat de vi aporta aspectes beneficiosos sobre la salut, ja que afavoreix l’estabilitat dels nivells d’estrogen i augmenta la testosterona.

Aquestes hormones mantenen la salut de l’aparell reproductor femení, en els ossos, en el colesterol en sang i ajuden a conservar la libido.

La investigació del Cedars-Sinai Medical Center s’ha realitzat sobre un col·lectiu de dones que han consumit diàriament, durant un mes i de forma moderada, vins de les varietats Cabernet Sauvignon i de Chardonnay.

La Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició ha incorporat aquest estudi en el seu fons documental, la ciència del vi, per a la seva consulta i difusió.

Nou comentari