VadeVi
El consumidor de vins (I): El genoma del consumidor

L’Observatori Espanyol del Mercat del Vi, juntament amb la Federació Espanyola del Vi i el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí han dut a terme quatre estudis sobre el consum de vi, amb l’objectiu de donar eines al sector perquè pugui treballar en coneixement de causa. En concret es tracta de quatre estudis diferents que es fixen i analitzen diferents aspectes del consum: Caracterització del consumidor espanyol de vi, El consumidor espanyol de vi blanc, La dona i el vi a Espanya i Tendències i innovació en el consum de vi a Espanya.

Alguns dels aspectes més rellevants dels estudis és el fet que, malgrat que el consum de vi a les llars espanyoles va baixar un 11% en els nou primers mesos de l’any respecte al mateix període de 2008, el 60% de la població major de 18 anys es considera consumidor de vi. Un 80% d’aquests, es defineixen com a consumidors habituals. Això suposa un conjunt de gairebé 22’5 milions de persones a tot l’estat Espanyol que presenten una taxa de consum anual de 35’4 litres, és a dir un volum global de 795 milions de litres o 21,1 litres per habitant major de 18 anys.

D’altra banda, l’estudi detecta també una “clara polarització cap al consum de vins negres, ja que aquests són consumits pel 88% dels consumidors”, mentre que els blancs ho són pel 40%, els espumosos pel 38%, els rosats pel 26% i els generosos i dolços pel 14%.

Des del VADEVI.cat explicarem el resultat d’aquests estudis a través de la sèrie de reportatges “El consumidor de vins”.


El 88% dels consumidors de vi prefereixen el vi negre FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa