La superfície de vinya ecològica ha augmentat en un 10,8% des del mes de desembre de l’any passat fins a aquest mes de setembre, passant de 3.619 hectàrees a 4.012 registrades, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En els últims tres anys, la superfície de vinyes ecològics ha crescut un 140%, consolidant-se així com el primer cultiu ecològic de Catalunya, per davant de les oliveres (3.783 hectàrees) i dels cereals (3.675 hectàrees).

Pel que fa a les empreses que elaboren i embotellen vins, caves i espumosos, actualment ja són 83 cellers inscrits, mentre que el desembre de 2009 eren 77. En aquest àmbit, el nombre d’operadors del sector ecològic s’ha multiplicat per cinc en els últims deu anys.

Segons dades del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí de desembre del 2009, Catalunya és la comunitat autònoma líder en cellers ecològics, per davant de Castella-la Manxa, amb 49, la Rioja, amb 40 i el País Valencià, amb 39.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa