VadeVi
El curs de sommelier professional de la WineBS vol mostrar com fer el vi fàcil
  • CA

Montse Nadal, professora de la Universitat Rovira i Virgili és la directora dels cursos de Sommelier Professional que amb la Wine BS s’imparteixen a Vilafranca del Penedès. I té clar que “si aquests cursos no s’iniciessin amb continguts teòrics i pràctics d’enologia i viticultura, difícilment es podrien entendre moltes de les coses que després aquests alumnes hauran d’explicar”.

Nadal, ha explicat a VADEVI.cat que aquest és el punt de partida però que després aquests coneixement s’han de completar amb l’anàlisi sensorial. “Segurament és la part que fa més respecte als nostres alumnes, les sessions de tast, però després veuen que no n’hi ha per tant. És evident, però, que el potencial genètic de cadascú s’ha de treballar per desenvolupar-ho a l’hora de tastar i això no s’aprèn en quatre dies” assegurava.

“Però amb això no n’hi ha prou” diu la directora del curs de Sommelieria professional i professora de la URV, Montse Nadal: cal també conèixer el territori i això s’aconsegueix amb la part de geografia nacional”. En aquestes classes s’expliquen les denominacions d’origen catalanes i les seves particularitats, ja sigui de territori, o de vinificació, o de climatologia o fins i tot culturals.

I finalment tot s’arrodoneix amb la comunicació “han de saber-ho tot per explicar-ho de la forma més senzilla possible, han de fer el vi fàcil, aquest és el secret”.

Aquests cursos que es van reprendre fa tres anys entre la URV i la WineBS ja s’havien fet al 2005 i hi havia hagut un parèntesi provocat per la crisi econòmica. Però fa tres anys, va ser el mateix sector que va reclamar que es tornessis a fer. En prop de 10 anys, Montse Nadal ha constatat nombroses diferències. “D’entrada abans els primers interessats en aquests cursos eren els restaurants, i ara ens trobem que els alumnes són cuiners, enòlegs que es volen dedicar a l’enoturisme, personal d’empreses de distribució i de botigues especialitzades. Fa deu anys la majoria dels alumnes eren homes i ara està molt més equilibrat i a l’últim curs per exemple, es van ajuntar fins a 6 nacionalitats el que ha enriquit molt el debat i la formació”, diu Nadal.

SOMMELIER PROFESSIONAL

Inici 3 d’octubre de 2016. Final 28/06/2018. Hores: 300.

Calendari. Primer any del 03/10/2016 al 29/06/2017 – Segon any del 2/10/2017 al 28/06/2018.

Horari: Dilluns de d’ 11 a 13.30 h i de 14.30 a 17 h

Lloc de realització: Wine Business School. C/ Amàlia Soler, 29. 08720-Vilafranca del Penedès

Inscripcions i més informació aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa