VadeVi
El DAR abona més d’1,4M d’euros en concepte d’ajuts agroambientals

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha fet efectius els pagaments de la campanya 2010 dels ajuts agroambientals de la campanya 2010 per un import global d’1.408.376,79 euros.

Per una part, els diners es destinen a sistemes alternatius a la lluita química per al conreu de la vinya. L’objectiu de la mesura és la reducció en l’aplicació de productes químics i la introducció o seguiment de l’aplicació de sistemes alternatius de lluita biològica per al conreu de la vinya.

També es donen ajudes per lluitar contra l’erosió en medis fràgils de cultius llenyosos en terrasses i manteniment del paisatge. La realització d’aquesta acció té com a objectiu protegir el sòl, evitar les pèrdues per erosió en cultius amb pendents elevats, així com conservar les espècies i els cultius per al manteniment de la coberta vegetal en zones d’alt risc d’erosió com a conseqüència de la situació geogràfica, orogràfica i del règim pluviomètric.

La resta d’ajuts van a la conservació i millora de varietats vegetals autòctones i a la gestió sostenible de la fertilització.


Vinyes a prop d’Olèrdola FOTO: VAN DER MEULEN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa