VadeVi
El DAR convoca premis per la detecció ràpida del míldiu

La Conselleria d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha convocat els premis a la detecció ràpida del míldiu a la vinya. Així s’ha publicat aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

L’objectiu dels premis, als que el govern destinarà 3.180 euros, és detectar la primera taca de míldiu i poder programar avisos de tractament contra aquesta patologia.

El míldiu és un fong microscòpic que es desenvolupa a l’interior de les fulles, a les tiges i també al raïm. El seu control “exigeix determinar els moments més adients per realitzar els tractaments i és un factor bàsic per al bon resultat d’aquest sistema la localització de les primeres taques de míldiu o infeccions primàries”, segons publica el DOGC.

S’entregaran 30 premis, que de fet “tenen naturalesa d’ajuts”, d’entre 70 i 190 euros. Per obtenir-los, el viticultor haurà d’avisar tècnics de sanitat vegetal de la localització de la taca, perquè es personin a la vinya i aixequin l’acta corresponent. Els premis es repartiran entre els diferents territoris amb vinya. Així tant Barcelona com la Catalunya Central, Girona, Tarragona, Terres de l’Ebre i Lleida tindran un premi de 190 euros, que serà pel primer de detectar el míldiu a cada territori, i un, o més d’un, premi de 70 euros.


El míldiu afecta tant les fulles com les tiges i el fruit FOTO: DICVINO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa