VadeVi
El DAR, l’Incavi i la DO Penedès potenciaran l’enoturisme i el consum de vins penedesencs a Barcelona

La Directora General del Departament d’Agricultura i Ramaderia (DAR) Rosa Cubel i el director general de l’Incavi Oriol Guevara, han fet aquest divendres una “visita de cortesia” a la DO Penedès i s’han entrevistat amb el seu president Francesc Pascual i el seu gerent Josep Ribes i amb el president d’Uvipe, Joan Huguet.

En la reunió, el DAR s’ha compromès a promoure l’enoturisme al Penedès i la promoció dels seus vins a l’àrea metropolitana de Barcelona aprofitant-ne la proximitat. Els quatre organismes han parlat també de la necessitat de potenciar la producció de vins sostenible i ecològica. Però en cap d’aquests aspectes s’ha arribat a cap acord concret. Aquesta visita, però, ha estat important perquè Rosa Cubel va arribar a l’acord, de paraula, de potenciar la DO Penedès, el que representa un suport explícit per part de les institucions.

Durant la reunió, a més, s’ha valorat la situació actual del sector vitivinícola a Catalunya i s’ha aprofitar per exposar el punt actual de desenvolupament del Pla Estratègic 2008 – 2012 de la DO Penedès. Rosa Cubel també s’ha interessat en conèixer de primera mà la situació de canvi que es viu dins de la DO Penedès i ha elogiat l’esperit emprenedor de l’entitat.

La DO Penedès ha decidit reduir estratègicament el volum de la producció i ha fet una aposta per la qualitat dels seus vins, per tal de guanyar competitivitat al mercat. Aquest Pla se sosté sobre els següents pilars fonamentals que han de caracteritzar els vins del Penedès: Diversitat, Qualitat percebuda, Cultura del vi, Promoció i comunicació.


El moment àlgid de l’enoturisme és en època de verema i molts cellers ofereixen la possibilitat de participar-hi FOTO: CAN BONASTRE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa