VadeVi
El DAR lidera un projecte europeu per reduir els fitosanitaris

La Conselleria d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) lidera un projecte europeu sobre el control de fitoplasmes i la reducció de fitosanitaris, per al qual acollirà una reunió amb experts l’1 i el 2 de febrer a Sitges (Barcelona), segons ha informat el DAR en un comunicat.

El projecte s’emmarca a l’European Cooperation in Science and Technology (COST) i tindrà una durada de tres anys. Té com a objectiu promoure l’intercanvi d’informació per dissenyar estratègies de control integrat de fitoplasmes per a la producció sostenible de productes vegetals d’alta qualitat, i reduir l’ús de fitosanitaris.

Els fitoplasmes són microorganismes que causen malalties, en ocasions greus, en cultius com la vinya, els fruiters i productes de l’horta. Es tracta de paràsits que es transmeten de planta en planta a través d’empelts o d’insectes.

Els grups de treball aportaran resultats al camp diagnòstic i recomanaran procediments per a la detecció ràpida de fitoplasmes. Analitzaran la capacitat de transmissió dels insectes, així com estratègies per eliminar-los, i estudiaran varietats resistents o tolerants.

Un coneixement més elevat de les malalties causades per fitoplasmes permetrà aportar mètodes millorats per al control de la malaltia, incloent un ús més precís d’insecticides i reduint l’impacte ambiental.


El DAR lidera un programa per reduir els fitosanitaris FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa