VadeVi
El Departament d’Agricultura dóna suport a la promoció d’empreses vitivinícoles a Hong Kong

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catales (PRODECA), organitza la participació d’empreses vitivinícoles catalanes -entre d’altres del sector agroalimentari- en la 14a edició de la fira Hofex’2011, que se celebra a Hong Kong (Xina), de l’11 al 14 de maig.

Hong Kong és un mercat madur i sofisticat, amb una demanda a l’alça de productes gourmet. Els seus residents viatgen sovint, la qual cosa els fa receptius als aliments estrangers. Pel que fa al sector de vi i cava, Hong Kong és el centre de distribució del vi a nivell mundial, atès que és l’únic país del món que va eliminar els impostos per al vi i va establir l’aranzel zero. Les importacions de vi a Hong Kong creixen a raó d’un 20% cada any, i només l’any 2009 aquestes importacions van augmentar un 40,9%. També s’ha de tenir en compte que Hong Kong no té producció pròpia de vins, la qual cosa afavoreix l’increment de les importacions del vi en aquell país.

Aquest saló de caràcter biennal, adreçat exclusivament als professionals, és la fira més important del sector d’alimentació i begudes de Xina i porta d’entrada al mercat xinès, consolidant-se com la principal plataforma de negocis per a professionals en la indústria d’alimentació i begudes de la regió.

En l’edició anterior, 32.479 visitants, procedents de 60 països, van poder conèixer els productes de 1.806 expositors provinents de 66 països.

Hong Kong és una economia dinàmica, amb una mitjana de despesa per llar en alimentació del 10%, i del 17% en alimentació fora de casa. Té un dels ingressos per càpita més importants d’Àsia, al voltant de 29.000 dòlars anuals.

Les empreses vitivinícoles participants són:

Loxarel (Masica Can Mayol SL) / vi ecològic, cava /Vilobí del Penedès (Alt Penedès).
Mas Rodò (Impacto y Acción SA) / vi i cava / Barcelona.
Grup Pons (Euroaliment PACSLU)/ vi i oli d’oliva /Rosselló (Segrià).
Bodegas Costers del Sió / vi i oli d’oliva / Balaguer (Noguera).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa