VadeVi
El Departament d’Empresa i Ocupació aposta pel turisme enogastronòmic

El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, defensa el turisme enogastronòmic, que considera un producte prioritari. La Generalitat el continuarà fomentant a través d’accions com el programa Co-participat del Club de Turisme Gastronòmic. A més treballarà per impulsar el moviment Col·lectius de Cuina de Catalunya, donarà suport a la Fundació Institut Català amb l’objectiu de promoure la Marca Cuina Catalana, i estarà al costat del sector posant al seu abast les diferents plataformes promocionals que disposa l’Agència Catalana Turisme.

A Catalunya es conrea i produeix un important cistell de productes de qualitat. Hi ha vuit productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) que se sumen a les onze DO de vi i a la DO Cava.

L’Agència Catalana de Turisme, a través del Club de Producte de Turisme Gastronòmic, treballa conjuntament amb el sector privat en la definició i execució de les accions promocionals i de comercialització de l’oferta turística catalana per potenciar aquest segment.

El Club agrupa més d’un centenar d’empreses. Entre els seus membres, destaca la presència de la majoria dels Col·lectius de Cuina de Catalunya: Costa Brava (Cuina de l’Empordanet, Cuina del Vent, Girona Bons Fogons, Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany i Joves Cuiners); Barcelona (Barceloneta Cuina); Costa de Garraf (Club de Tast de Sitges, Penedès Fogons i Corbera Sabors); Costa Daurada (Cuines del Vendrell, Tarragona en essència i El Gust és Nostre (Calafell); Terres de l’Ebre (Cuina de la Ràpita-Delta de l’Ebre); Pirineus (Cuina Volcànica, Cuina Pirinenca de Cerdanya, Cuines de la Vall de Camprodon, Fogons de la Vall de Ribes i La Xicoia; Catalunya Central (Cuina Vallès i Osona Cuina), i Terres de Lleida (Noguera Cuina).

A més de la tasca del Club de Producte i de l’organització d’accions promocionals com ara presentacions, jornades professionals i viatges de premsa i familiarització, l’ACT disposa d’un web específic de promoció del turisme gastronòmic (www.gastronomia.catalunya.com) i edita el Calendari Gastronòmic de Catalunya i el catàleg Catalunya és Gastronomia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa