El «Do» de Jané Ventura

El celler del Vendrell presenta el seu nou cava més alt de gamma al Museu de la Música de Barcelona

El celler vendrellenc Jané Ventura va presentar ahir el seu nou cava gran reserva “DO”, en un acte que va anar a càrrec de Gerard Jané, enòleg i gerent del celler, amb l’acompanyament del pianista Jordi Camell. La presentació del “DO” de Jané Ventura per a la premsa gastronòmica, restauradors i personalitats de l’àmbit musical va tenir lloc a l’exclusiu escenari del Museu de la Música de Barcelona, que va acollir per primera vegada un acte d’aquestes característiques.

El nou cava “DO” de Jané Ventura Gran Reserva Vintage 2008 surt al mercat amb 45 mesos de criança en botella, i està elaborat amb un 60% de xarel·lo, un 26% de macabeu i un 14% parellada, procedents majoritàriament de vinyes velles situades en zones de muntanya del Baix Penedès. Un 5% del vi està fermentat i criat en barrica de roure francès.

L’acte va anant alternant les paraules Gerard Jané, amb les intervencions del pianista Jordi Camell, que acompanyà al piano de Frederic Mompou una vetllada amb escollides intervencions musicals, interpretant obres de Pau Casals (Preludi en do i Pàgina íntima) i del mateix Frederic Mompou (Selecció de les variacions d’un tema de Chopin).

Jané Ventura té més de 20 anys d’experiència en caves Gran Reserva, i aquest nou DO reafirma el seu compromís amb l’elaboració de grans caves a partir de varietats tradicionals que, segons Gerard Jané, són les que reflecteixen millor el paisatge del Penedès. En el curs de l’acte de presentació, Jané va descriure amb les següents paraules aquest nou Gran Reserva: “Una molt bona intensitat de fruita que mostra un gran potencial d’envelliment. Dominen les aromes de fruites, flors blanques i herbes aromàtiques amb notes minerals i un fons cítric i cremós. En boca és un cava molt equilibrat, fresc, ampli i llarg, amb un carbònic molt suau i persistent”.

Nou comentari