VadeVi
El documental Priorat es projecta a la segona sessió del Most festival

René Barbier, un dels 5 magnífics">, protagonistes del documental Priorat, va ser present aquest divendres al teatre Casal de Vilafranca del Penedès, per la projecció de la pel·lícula en la segona jornada del Most festival.

Priorat, competeix en la secció Collita, que enguany ha rebut 34 treballs de fins a 12 nacionalitats el que demostra la consolidació dels Most com a festival internacional.

Tono Falguera, un dels productors de la pel·lícula, va reconèixer que ni havia anat mai al Priorat, ni sabia res de la història que després explicarien al documental i ni tant sols tenia molt clar el vi que es feia a la zona.

Malgrat tot, la història de 5 emprenedors decidits a fer un vi especial d’una manera no convencional aleshores, que va ser el detonant d’una fama internacional i va canviar el devenir de tota la comarca, li va semblar genial per explicar-la al documental.

René Barbier, un dels emprenedors de la pel·lícula, es va mostrar molt emocionat de ser al Penedès i més encara a Vilafranca, tot afirmant: “jo vinc d’aquí”. El seu pare, René Barbier, als anys 70 li deia “els vins del Priorat són incombustibles”, va recordar. “i jo que era una rebel no me’n vaig poder estar” va assegurar Barbier.

Ara amb la perspectiva dels anys el responsable del celler Clos Mogador afirma que ha descobert que es necessita tota una vida per afinar un vi del Priorat i que només des de la màxima humilitat es poden aconseguir bons vins. “El Priorat va ser una aventura, després una bombolla i ara s’està consolidant”, reblava René Barbier.

Precisament fent mostra de la humilitat que esmentava va recordar que l’ajuda de sommeliers importants va ser capdal per aconseguir el seu èxit i l’acceptació del seu vi. I va citar a Josep Roca que precisament va ser una de les persones homenatjades durant l’acte.

El copropietari i sommelier del celler de Can Roca va rebre el Premi Honorífic Most, com a reconeixement a tota una vida dedicada al vi des del seu restaurant però tmabé per la seva tasca divulgativa.

L’acte, que va presentar la periodista Ruth Troyano, es va cloure amb la projecció del documental Priorat. Un film de 60 minuts dirigit per David Fernández de Castro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa