VadeVi
Es projecta al Penedès el documental «El moment. Un viatge a la terra del cerç»

El proper divendres 29 de maig a les 20h al Vinseum de Vilafranca del Penedès, es presentarà “El Moment. Un viatge a la Terra del Cerç” un documental d’Elisenda Trilla (premi Most 2012 per “Interior de paisatge”) que mostra passat, present i futur de la tradició vitivinícola de la Terra Alta, una de les D.O. amb més projecció del país.

L’acte comptarà amb la presència de la directora i de part de l’equip de producció i realització. En finalitzar la projecció tots els assistents podran tastar al pati gòtic del museu, dos vins de la D.O. Terra Alta. Es tracta del vi blanc Ciutats (2013) i del General Prim (2013), tots dos del celler Vins del Sud.

Data: divendres 29 de maig a les 20h

Lloc: VINSEUM. Auditori

Entrada lliure.

Organitzen: Cine Club Vilafranca i VINSEUM

“El Moment. Un viatge a la Terra del Cerç” és una producció de Setmàgic Audiovisual que ha comptat amb el suport del Consell Comarcal de la Terra Alta i de l’Ajuntament de Pinell de Brai.

Escrit i dirigit per l’Elisenda Trilla el documental narra un viatge de descoberta per una terra històricament marcada pel conreu de la vinya i les cicatrius que va deixar-hi la Batalla de l’Ebre, encara tan presents en els seus paisatges.

A través del viatge que l’Oriol, un comerciant de vins, realitza a la comarca cercant les millors garnatxes blanques per envasar i comercialitzar, serem partícips de tot un seguit de trobades puntuals amb persones de la Terra Alta, que ens serviran per endinsar-nos en la identitat d’aquesta comarca situada en un dels límits geogràfics del principat encara molt desconeguda per a molts. Un territori immers en un moment d’il·lusió i que pensa en un futur més esperançador a través d’una tornada raonada i conscient al passat. El més llunyà amb la recuperació de la varietat de vinya tradicional, la garnatxa, un èxit palès en el seu reconeixement internacional gràcies als premis que va acumulant, i un segon retorn al passat, en aquest cas menys remot, revisant les empremtes que la Guerra Civil va deixar tant a la terra com en les persones.

Fitxa tècnica

Títol original: El moment. Un viatge a la terra del cerç

Directora: Elisenda Trilla

Productor executiu: Oriol Marcos

Companyia de producció: Setmàgic Audiovisual

Any i gènere: 2015, documental

Públic. Tots els públics

País, Catalunya, espanya

Idioma i durada: català, 51 min

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa