VadeVi
El festival ViJazz Penedès comptarà amb la presència d’artistes internacionals per promoure el vi de la comarca

Saxofonistes, guitarristes, pianistes i trompetistes de gran prestigi internacional contribuiran a donar a conèixer els vins penedesencs entre la població catalana i també de la resta de l’Estat. Així ho han afirmat responsables de l’Acadèmia Tastavins i de la Caixa Penedès en la presentació de la tercera edició del festival Caixa Penedès ViJazz.

“La gràcia és que la gent pugui escoltar un concert de jazz de gran nivell alhora que degusta vins penedesencs”, explica Joan Tarrada, president de l’Acadèmia Tastavins. Una cinquantena de cellers participaran exposaran els seus productes a la Rambla de Nostra Senyora de Vilafranca. D’aquests, “el 90% ja han confirmat la seva assistència, cosa que significa que els cellers veuen els beneficis i la utilitat de participar-hi”, segons els organitzadors. Els visitants podran comprar, per 5 euros, tiquets de degustació per degustar tres productes i assistir gratuïtament a l’Aula de Tast, on es faran alternativament tastos de vins. Segons Francesc Palau, un dels organitzadors, “és la fira de vins dirigida al consumidor final més gran de Catalunya, pel que fa al nombre de cellers participants”
[[frase]]
L’altre gran atractiu del cap de setmana, també gratuït, seran els vuit concerts de jazz a l’aire lliure, a la plaça Jaume I: el d’inauguració, dos el divendres a la tarda, dos el dissabte a la tarda, dos diumenge a la tarda i un més el dissabte a la nit. Entre els artistes convidats, alguns encara per confirmar, hi ha el saxofonista cubà Paquito D’Rivera que actuarà acompanyat del pianista Chano Domínguez. També el guitarrista nord-americà John Scofield, el saxofonista James Carter i els catalans Raynald Colom i Martí Serra.

Aquesta barreja entre mostra de vins i festival de jazz a Vilafranca del Penedès va reunir 25.000 persones en la primera edició, 35.000 l’any passat i s’espera que aplegui 40.000 persones en l’edició d’enguany, que se celebrarà el primer cap de setmana de juliol. Segons Joan Tarrada “de cara a l’any que ve ens haurem de plantejar de fer dos concerts a l’hora per evitar grans aglomeracions”.

Un dels objectius de l’edició d’aquest any, que té un pressupost de 250.000 euros, és aconseguir que “la setmana del jazz arribi a totes les activitats dde Vilafranca” potenciant exposicions entorn al vi i al jazz, més enllà de les activitats del propi festival.


El pianista de Cadiz, Chano Dominguez, actuarà juntament amb Paquito D’Rivera FOTO: LOLO VASCO


James Carter és un prestigiós saxofonista nord-americà que actuarà amb el seu quintet en el Caixa Penedès ViJazz FOTO: VADEVI.cat


John Scofield és un guitarrista d’Estats Units que està tenint un gran èxit en la seva gira per Europa FOTO: JASON TARAKA


El saxofonista cubà Paquito D’Rivera és una de les grans figures del ViJazz FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa