El fred és «vitamina per a les vinyes»

Vinyes nevades a Mediona Foto: Francesc Piella

L’episodi de neu i fred siberià que hem patit aquests últims dies serà beneficiós per a les vinyes. Aquesta és la conclusió a la que han arribat diversos representants del sector, que han coincidit a valorar com un fet “positiu” la baixa de temperatures precisament en aquestes dates.

Amb temperatures just per sota zero i unes nevades que no han estat ni de bon tros les que s’havien anunciat, les vinyes, lluny de sortir-ne perjudicades, “se’n beneficiaran”. Així ho explica l’enòleg Josep Anton Llaquet, que afirma que”una gelada a principis de febrer és fins i tot favorable per a les vinyes”, ja que el fred”pot arribar a matar totes les possibles plagues” i prediu que aquesta temporada, “caldrà fer menys tractaments contra plagues”.

Del mateix parer és el pagès Francesc Pascual, que assegura que l’onada de fred siberià “és vitamina per a les vinyes”, ja que permet que aquestes facin “la parada hivernal de forma correcta”. Igual que Llaquet, Pascual insisteix que les gelades “mataran totes les espores”, i tot i que la qualitat final del raïm dependrà del que passi a la primavera i l’estiu, el fred d’aquests dies passats, “és positiu”.

Joan Santó, responsable de vinya i vi d’Unió de Pagesos, insisteix en el sentit beneficiós del temporal. “Si ha afectat ha estat en sentit positiu, perquè les vinyes ara estan aturades en la seva parada hivernal”, assegura, al temps que afegeix que “cada any hauria de fer molt de fred en aquestes dates”.

Així doncs, segons els experts, el temporal de neu i fred no ha fet més que beneficiar les vinyes, potser un primer pas per assegurar una bona collita aquest any.

Veieu la galeria de fotografies de vinyes nevades

Nou comentari