VadeVi
El Govern central modifica el Reial decret d’aplicació de mesures de suport al sector vitivinícola

El Consell de Ministres ha aprovat avui una modificació del Reial decret per a l’aplicació de mesures del programa de suport al sector vitivinícola espanyol, amb el propòsit d’adaptar les exigències de lliuraments de vi per al cobrament de l’ajuda per part del viticultor en la mesura de destil·lació d’alcohol d’ús de boca i permetre una gestió “més adequada” dels fons disponibles per a l’execució del programa.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha subratllat la importància d’aquesta modificació, que permetrà compensar viticultors de determinades regions que “es van veure seriosament perjudicats” per condicions climàtiques adverses.

Segons ha destacat, el Reial decret afavorirà un sector que, amb més de 580.000 explotacions, és de “gran importància” per a l’Estat espanyol, que té la superfície de vinya més gran del món.

En concret, el Reial decret modifica les obligacions de lliurament de vi dels cellers destinat a la destil·lació d’ús de boca perquè el viticultor pugui tenir dret a l’ajuda per hectàrea, tenint en compte les desfavorables circumstàncies climatològiques sofertes en algunes regions en els mesos anteriors a la verema del 2009.

Segons ha explicat el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, aquestes circumstàncies han provocat en algunes zones una important reducció de la collita de raïm, cosa que dificulta l’entrega del 90% del volum mitjà de vi de taula autoritzat per a la destil·lació d’ús de boca a les campanyes vitivinícoles 2005-2006 i 2006-2007.

Així, per a la campanya 2009-2010, el volum d’entrega del 90% es reduirà en el mateix percentatge que hagi disminuït el rendiment mitjà de la collita a cada celler, que figura en la Declaració de Producció, amb relació a l’obtingut en la campanya passat.

En tot cas, l’entrega no podrà ser inferior al 50% del volum mitjà de vi de taula autoritzat per a la destil·lació d’ús de boca en les campanyes de referència 2005-2006 i 2006-2007


MAria Teresa Fernández de la Vega durant la roda de premsa en què ha anunciat la decisió del govern FOTO: EFE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa