VadeVi
El Govern convoca ajudes per a la reconversió de la vinya a la campanya 2009-2010

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha convocat ajudes per als plans de reestructuració i reconversió de la vinya a la campanya 2009-2010, segons ha publicat avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

La mesura té com a objectiu augmentar la competitivitat dels productors vitivinícoles, així com afavorir la modernització de les explotacions i l’adequació de les varietats a les noves tendències del mercat.

La superfície màxima per sol·licitud d’ajuda i any és de tres hectàrees, i el percentatge màxim de finançament serà del 50% del cost en els plans col·lectius i del 42,5% en plans individuals.

Es compensarà els viticultors per la pèrdua d’ingressos derivada de l’aplicació del pla, que es fixa en 1.700 euros per hectàrea en el cas de mesures de reestructuració que incloguin arrencada i en 850 euros per hectàrea per a accions de transformació.

En funció de les sol·licituds i de les disponibilitats pressupostàries, es determinaran els percentatges d’ajuda per a cada grup de prioritat.


La IG desvirtuava el mapa de les 11 DO FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa