VadeVi
El Govern nomena Jordi Bort com a director general de l’Incavi

El Govern català ha nomenat avui Jordi Bort i Ferrando, nascut a Tortosa l’any 1974 i resident a Girona, com a nou director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), organisme dependent del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), en substitució d’Oriol Guevara. L’any 2002 va ser nomenat president de l’Associació Catalana de Sommeliers, col·lectiu de professionals de la restauració amb més de 400 socis. Va ser reelegit novament l’any 2009. També és vicepresident de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers. Així mateix, té una llarga experiència docent com a professor a universitats, escoles d’enologia i d’hostaleria, i altres centres relacionats amb la restauració.

Es va introduir en el món del vi i la gastronomia participant en uns cursos de degustació (1992, 1993 i 1994). Va realitzar el curs de Sumiller, nivell 1 i 2 (1993-1994-1995) amb l’obtenció del títol en l’Escola de Restauració de Barcelona”, i posteriorment va aconseguir el títol complementari de Sommelier pel Ministeri d’Educació Nacional Departament d’Hostaleria i Turisme de França.

Ha estat director de l’Àrea d’Aliments i Begudes de la consultora de Hostalería i Turismo QMC Consultors i director Corporatiu d’Alimentos i Begudes Àrea Méxic per Occidental Hotels and Resorts. Ha desenvolupat el nou “branding” pels vuit hotels de la companyia a Mèxic. A aquestes funcions cal afegir la gerència del departament d’A&B de l’hotel Occidental Grand Flamenco Xcaret (de 769 habitacions).

De juny de 1994 a setembre de 1994 va ser el sommelier del restaurant Martín Berasategui ubicat a Lasarte (Guipuzkoa). De febrer de 1994 a maig de 1994 va ser el segon sommelier del restaurante Jean Luc Figueras de Barcelona, i de setembre de 1992 a febrer de 1994 va ser el responsable de la secció de vins de Xarcuteria Dertusa de Barcelona.

D’abril de 1995 a Maig de 1997 va fer de sommelier del Restaurant Hotel Mas de Torrent (Girona) Relais & Chateaux, i va crear la carta de vins i de licors.

De novembre de 1998 a juliol de 1999 va ser Catering Manager de l’Hotel Arts de Barcelona i responsable de la fase de vendes i d’operacions de grups, sales de reunions, casaments, sopars de gala i convencions. De maig de 1997 a novembre de 1998, va fer de director del Restaurant Newport Room i sommelier de tots els restaurants de l’Hotel Arts Barcelona (The Ritz-Carlton Hotel Co.LLC).

De juliol de 1999 a gener de 2000 va ser coordinador general del grup SEMON S.A., empresa del sector de l’alimentació amb seu a Barcelona, Madrid i Marbella, i responsable dels establiments (restaurants, botigues-menjadors) així com de la planificació, introducció de l’empresa a nous mercats, les compres dels vins, planificació i control de l’equip de vendes, i planificació dels esdeveniments en les tres seus de Semon.

De gener de 2000 a setembre 2000 va exercir d’assessor extern d’Hospitality Services S.L. També va ser formador per l’empresa Burson Marsteller dels equips de vendes de Seeagram España, i responsable de transmetre la filosofia i aportar el màxim de coneixement del Whisky Chivas a tots els membres de l’equip de vendes de les 6 àrees de l’Estat. A més, s’encarregava del seguiment dels clientes VIP per la marca.

De setembre de 2000 a Novembre de 2002 va ser director nacional de Meliá Catering, creant la nova línia de negoci de la companyia hotelera Sol Meliá, amb els centres de producció en cinc localitats (Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca, Sevilla, Mérida).

Era fins ara director general de l’empresa Le Carte de Vins, de la societat The Wine List SL, amb seu a Madrid. Anteriorment havia estat director de producte de la mateixa empresa, una cadena amb 35 establiments a Espanya, França i Suïssa. També es soci i copropietari de l’empresa QMC Consultors, consultoria en àmbits de qualitat i gestió empresarial especialitzada en hostaleria i turisme.

Reconeixements

Febrer 2002 – Nomenat President de l’ Associació Catalana de Sumillers, col·lectiu de professionals de la restauració amb més de 170 socis

Gener 2001- Nomenat vice-president de l’Associació Catalana de Sumillers i responsable de la zona de Barcelona

Juliol 2001- Premi al Sumiller més destacat de Catalunya atorgat pels membres de la UAES i la revista “Vino y Gastronomía”.

Junys 1997- Representant espanyol en el campionat del Món de Sommeliers Gran Prix Sopexa (París).

Octubre 1996- Semi finalista del “Trofeo Ruinart al Mejor Sommelier de Europa”

Juny 1996- Nomenat “Sumiller joven promesa” por la revista Vino y Gastronomía, Madrid.

Juny 1996- Guanyador de la final nacional del Gran Prix Sopexa, al millor Sumiller en vins i Espirituosos d’Espanya.

Abril 1996- Finalista del 2 º campionat d’ España de sumilleres. Saló Gourmets de Madrid.

Octubre 1995- Nomenat “Joven confrare de Mérito” de la confraria del cava de Sant Sadurní, Barcelona.


Jordi Bort, nou director de l’incavi VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa