VadeVi
El Govern permetrà la venda directa de productes agroalimentaris en espais públics

La venda directa de productes agroalimentaris per part d’agrupacions de la pagesia amb personalitat jurídica en espais públics, tal com ha reclamat des de fa temps Unió de Pagesos, ja està permesa, després de sortir publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el decret legislatiu que elimina les traves normatives que hi havia. A proposta del sindicat, aquesta mesura va ser adoptada per unanimitat al Parlament i inclosa en la Resolució 671/VIII del Ple de la cambra catalana, en el debat monogràfic sobre el sector agrari celebrat el 14 d’abril.

Aquesta regularització s’ha dut a terme després que Unió de Pagesos ha reiterat la necessitat d’aconseguir una expansió sense traves a la modalitat de venda directa al conseller Josep Huguet en el marc de la 10a Assemblea que el sindicat va celebrar a Olot el 6 i 7 de març de 2010. Posteriorment, i fruit de converses amb el Departament d’Innovació, Universitat i Empresa, del qual depèn la Direcció General de Comerç, va accedir a superar la inadequada prohibició de no permetre a les agrupacions de pagesos i pageses amb personalitat jurídica pròpia efectuar l’activitat de venda directa en espais públics.

En el marc de la seva 10a Assemblea, el sindicat va debatre i proposar mesures per aprofundir en estratègies innovadores i de reducció o eliminació de l’enorme distància existent entre producció i consum i els preus abusius imposats per l’oligopoli en el comerç en règim d’autoservei. La gran distribució, dominada a Catalunya per tres grups amb quasi el 60% de les vendes, imposa preus abusius als dos extrems de la cadena alimentària: a la producció, uns preus tan ruïnosos que han portat al límit de la viabilitat i la continuïtat a la immensa majoria d’explotacions agràries, mentre a l’altre extrem, els consumidors, han de pagar uns marges comercials abusius pels productes agroalimentaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa