El IV Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola se centra en l’enoturisme

La cita biennal reuneix viticultors, elaboradors, arquitectes, universitats, administracions i empreses vitivinícoles

L’enoturisme, una activitat a impulsar Foto: Jordi Palmer / Vadevi.cat

Els dies 27 i 28 de juny al Vinseum de Vilafranca del Penedès tindrà lloc el IV Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola, aquest cop centrat en l’enoturisme i l’art per a fer compatible el desenvolupament econòmic i el medi natural.

El congrés és una cita biennal que congrega els representants més destacats dels diferents sectors que incideixen sobre el paisatge: viticultors, elaboradors, arquitectes, universitats, administracions i empreses vitivinícoles. Aquesta quarta edició, com les edicions anteriors, es planteja com un òrgan d’intercanvi d’experiències i coneixements, una eina per a l’estudi i seguiment de l’evolució dels paisatges vitivinícoles del Penedès, principalment. A cada edició, el tema important a tractar és diferent. En l’edició d’enguany, el Congrés ressaltarà la importància del paisatge com a patrimoni a perservar i com a motor econòmic, gràcies a l’enoturisme i la cultura com a suport de l’enoturisme adaptat a l’entorn.

L’organització del Congrés es troba estructurada en ponències, taules rodones i sessions especials. Una d’aquestes sessions especials serà impartida pel conseller d’Economia i Empresa, Felip Puig, que centrarà la seva intervenció en la connexió entre economia i paisatge.

Fòrum del Paisatge Vitivinícola

Com a conseqüència de la importància de les problemàtiques plantejades al llarg dels diferents congressos que afecten els polígons industrials, les urbanitzacions i les infraestructures, s’impulsa la creació del Fòrum del Paisatge Vitivinícola. Es tracta d’un òrgan permanent, intercongressual i independent integrat per professionals que aplicarà les conclusions dels diferents congressos i que incidirà en diversos àmbits d’actuació: la innovació, la recerca i la sensibilització; la protecció del paisatge i la gestió del paisatge vitivinícola.

Per tal d’assistir al Congrés, cal omplir el formulari d’inscripció al web .

Nou comentari