VadeVi
El millor sommelier de Catalunya és de Terrassa

Tomàs Cuadrado Capitán, sommelier del restaurant El Racó d’en Tomàs de Terrasa, ha guanyat la semifinal dels premis Nariz de Oro celebrada a Barcelona aquest dimarts, després d’identificar amb l’olfacte un vi presentat en una copa negre i descriure’n amb precisió les característiques.

A la semifinal de Catalunya hi han participat 67 professionals. La majoria han estat procedents de Barcelona (54) però també n’hi ha hagut de set Girona, quatre tarragonins, un de Lleida i un de Terol. Entre els concursants hi ha hagut representants de sis restaurants amb estrelles Michelin.

A part de Tomàs Cuadrado, 25 sommeliers més han passat a la final de l’Estat, que es celebrarà el juny a Madrid. També han estat premiats els millors sommeliers de cada demarcació. El millor de Girona ha estat Rafel Sabadi Vila, del restaurant El Roser 2 de l’Escala; el millor de Lleida, Jaume Gaspa Vila del restaurant Lo Ponts, i el millor sommelier de Tarragona ha estat Susana Estrany, de l’hotel restaurant El Bosc de Banyeres del Penedès.
[[frase]]
Els concursants han fet tastos a cegues de cent vins representatius de les diferents denominacions d’origen de l’estat espanyol per decidir-ne els millors. La prova més important, però, és la que consisteix en identificar només amb l’olfacte, cinc vins molt similars entre ells.

Jordi Raventós, del restaurant El Bosc de Banyeres del Penedès (Tarragona), va guanyar el consurs l’any passat i aquest any participa com a part del jurat dels premis nariz de Oro. Explica que per guanyar cal tenir “‘un bon dia, sort, i haver tastat molt”.

La semifinal d’aquest dimarts és la quarta i l’última serà a València. Sumant tots els participants de les semifinals hi ha 400 aspirants a obtenir la ‘Nariz de Oro’, segons ha explicat Sofia Magaña de Vino y Gastronomía, els organitzadors del concurs. La final serà a Madrid el cap de setmana del 13 i 14 de juny. El perfil dels participants són professionals de vinoteques o del món de l’hostaleria que a vegades porten molts anys participant. Cada vegada la mitjana d’edat dels participants és més baixa i hi ha més dones.


La prova més important consisteix a identificar cinc vins diferents però molt semblants entre ells FOTO: ACN


68 sommeliers catalans han participat a la semifinal del concurs FOTO: ACN


Tomàs Cuadrado, del restaurant El Racó d’en Tomàs, de Terrassa, és el millor sommelier de Catalunya després de guanyar la semifinal del concurs. FOTO: ACN


Un dels participants al concurs Nariz de Oro FOTO: ACN


Els tastos de la semifinal del concurs s’han fet a cegues FOTO: ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa