El millor, Turó d’en Mota 2002

Presentació de la Guia de Vins de Catalunya 2013 i entrega dels guardons als vins més ben puntuats en diverses categories

Els autors de la Guia de Vins de Catalunya amb els responsables dels cellers guardonats. Foto: Josep Brunet Insensé

La discoteca barcelonina Otto Zutz ha viscut excepcionalment una jornada diurna per acollir la presentació de la edició 2013 de la Guia de Vins de Catalunya i l’entrega dels guardons als vins que hi han assolit millors puntuacions.

S’ha fet en el marc del TopViCavaCat 2013 , el saló que enguany ha acollit 70 cellers de tot el panorama vinícola català, els que han elaborat els vins més ben puntuats a la Guia, més de 170 vins que els assistents han pogut tastar durant tot el dia (de 13h a 22h).

Enguany, la publicació de Jordi Alcover, Silvia Naranjo i Jordi Abellan ha tastat a cegues 1.724 vins, entre els quals el gran guanyador, millor vi català d’aquesta cinquena edició de la Guia, ha estat el cava Recaredo Turó d’en Mota Brut Nature 2002 , que lògicament també ha estat el millor vi escumós.

En la categoria de millor vi negre hi ha hagut un empat entre el DOQ Priorat Ferrer Bobet Selecció Especial 2009 i el DO Terra Alta Vins del Tros Señora Carmen 2010.

El millor vi blanc ha estat l’Edetèria Blanc 2010, de la DO Terra Alta; el millor rosat el penedesenc Pardas Sumoll Rosat 2011 i el guardó al millor vi dolç ha estat per a l’empordanès Celler Martí Fabra, amb el seu vi Masia Pairal Can Carreras Moscat.

Per primer any, s’ha atorgat un premi a una trajectòria, que en aquest cas ha estat per al celler de la DOQ Priorat Terroir al Límit, que segons el director de la Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover, ha estat donat per la coherència en la feina d’aquest celler.

Guardons:

-Millor vi català de la Guia i Millor Escumós: Turó d’en Mota Brut Nature 2002 (DO Cava)

-Millor vi negre: (ex aequo) Ferrer Bobet Selecció Especial 2009 (DOQ Priorat) / Vins del Tros Señora Carmen 2010 (DO Terra Alta)

-Millor vi blanc: Edetèria Blanc 2010 (DO Terra Alta)

-Millor vi rosat: Pardas Sumoll Rosat 2011 (DO Penedès)

-Millor vi dolç: Masia Pairal Can Carreras Moscat (DO Empordà)

-Premi Trajectòria: celler Terroir al Límit (DOQ Priorat)

La Guia de Vins de Catalunya es distribueix en català per mitjà de l’editorial Pòrtic, i en castellà se n’encarrega Salsa Books. Ambdós són segells editorials del Grup 62. Es pot trobar a totes les llibreries a un preu de 25 Euros.

Nou comentari