El millor vi de l’Estat espanyol per The Wine Spectator, un Monsant

El Can Blau 2009 ha obtingut el lloc 33è en el Top 100 del 2012 de la revista nord-americana

La influent revista nord-americana Wine Spectator ha situat el vi de la DO Montsant Cal Blau 2009 com el millor vi de l’Estat espanyol en el rànquing dels Top 100 de l’any 2012, en que ha assolit el 33è lloc, amb 91 punts.

Malgrat això, l’èxit dels vins catalans és relatiu, perquè no n’hi ha cap més de classificat entre aquests 100 primers. El següent vi de l’Estat espanyol que hi apareix està en el lloc 57è i és de la DO Bierzo, el Pétalos 2010 del celler Desdendientes de J. Palacios.

El Cal Blau, a més a més, és el vi més barat d’entre aquests 33 primers, amb un preu que a Wine Spectator estimen en 12 dòlars.

El Can Blau 2009 ha estat elaborat amb un cupatge del 50% de carinyena, 30% de sirà i 20% de garnatxa negra i té una criança en bóta de nou mesos.

El celler Can Blau pertany a Orowines, un grup de cellers del que formen part també Bodegas Atalaya, Bodegas Ateca, Bodegas El Nido, Bodegas y Viñedos Shaya, Bodegas Tritón i Orowines Jumilla. Un dels responsables d’aquest grup és Jorge Ordóñez, un dels importadors de vins de l’Estat espanyol a Estats Units més importants i ben relacionats.

Nou comentari