VadeVi
El millor vi negre dels Països Catalans es decidirà amb un concurs popular de vins

Vinya Celler Masia és una associació de productors de vi dels Països Catalans que tenen una característica en comú: tot el procés d’elaboració, des de la vinya a l’embotellat, es fa en una mateixa empresa, normalment familiar, que disposa d’una vinya, un celler i una masia pròpia.

Per promoure i donar a conèixer aquest tipus de vins i el seu valor, l’associació organitza el tercer Concurs de vins Vinya Celler Masia, que, a més, té la particularitat d’estar valorat per un jurat popular. Qualsevol amant del vi pot esdevenir jurat d’aquest concurs. Es tracta d’ “un concurs no professional que trasllada el protagonisme al gran nombre d’aficionats al món del vi i recull la seva impressió sobre uns vins molts cops desconeguts i exclusius, en alguns casos difícils de trobar al mercat”, tal i com ho defineixen fonts de l’organització.

Per formar part del jurat -que estarà integrat per 100 jutges-, cal inscriure’s al concurs abans del 15 de setembre a través de la web de Vinya Celler Masia i fer un ingrés de 60 euros. Cada membre del jurat rebrà a casa seva nou ampolles de vi seleccionades aleatòriament d’entre 50 vins d’una àmplia representació de cellers dels territoris de parla catalana. A més, els jutges rebran un codi d’accés per poder valorar els vins a través d’internet i les fitxes de valoració per valorar-los sobre paper.

El concurs es tancarà el 9 de novembre i el dissabte 13 de novembre es lliuraran els premis en el marc de la Fira Catavins de Sabadell en un acte en què hi seran convidats tots els membres del jurat.


Els socis de Vinya Celler Masia són petits elaboradors de vi que controlen tot el procés i fan vi de forma artesanal FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa