VadeVi
El Ministeri concedeix 8 milions per fomentar l’exportació de vins catalans fora de la Unió Europea

El Ministeri d’Agricultura ha concedit a Catalunya 8 milions per al 2009/2010, un 25% dels 36 milions de fons europeus amb els quals comptava, per fomentar i potenciar l’exportació de vins i caves catalans fora dels marges de la Unió Europea.

Segons l’Incavi, les empreses que es beneficiïn de la subvenció, obligatòriament amb seu a Catalunya, cofinançaran el 50% d’un programa que contempla la creació de grups de treball per a l’adaptació de la normativa vinícola catalana a la normativa europea, vigent des de l’u d’agost de 2009, la formació reglada i continuada o el servei de laboratori i anàlisis.

Aquestes mesures tenen l’objectiu de contribuir a la millora de la posició competitiva de les empreses i a la seva consolidació o obertura de nous mercats en tercers països.

Paral·lelament, els vins han d’estar inclosos en algun dels vins amb denominació d’origen protegit, vins amb indicació geogràfica protegida o vins en els quals s’indiqui la varietat del raïm per vinificar.

D’aquesta manera, tal com ha explicat el coordinador general de l’Incavi, Xavier Agell, el cost total del programa a Catalunya ascendirà a uns 16 milions d’euros, i servirà per “explicar a la resta del món quins són els nostres vins, i quina és la seva qualitat”.

Agell ha explicat que, per optar a la subvenció europea, les comunitats havien d’enviar una proposta al ministeri d’Agricultura, i des d’allà “es fa el repartiment”.

Els fons europeus destinats a aquest propòsit van ser, en la campanya del 2008/2009, d’uns 3,5 milions d’euros per a Catalunya i de 16 milions per a Espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa