VadeVi
El ministeri de Medi Rural tomba “Viñedos de España”

El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM) ha derogat avui la Indicació Geogràfica (IG) Viñedos de España. Unió de Pagesos, que ja va presentar una un recurs davant l’Audiència Nacional l’octubre de 2009, atès que al seu parer perjudicava els viticultors catalans, se’n felicita. Ara, el sindicat impulsarà un procediment per tal que els viticultors acollits a denominacions d’origen “puguin reclamar la responsabilitat patrimonial de l’administració estatal pels danys que els ha causat la competència deslleial de la que han estat objecte durant el període vigència de la IG Viñedos de España, de juliol de 2009 fins l’actualitat”, en paraules del responsable nacional de la vinya i el vi de la Unió de Pagesos, Joan Santó.

Unió de Pagesos va advertir que perjudicava els viticultors catalans perquè desvirtuava el mapa de les 11 DO que existeixen actualment al nostre país. “La IG atemptava directament contra el dibuix del sector que es va decidir a Catalunya l’any 1999 com exponent d’un producte de qualitat i amb el suficient valor afegit per a permetre la continuïtat dels viticultors en el sector”.

Unió de Pagesos va presentar a l’octubre de 2009 un recurs contenciós administratiu davant l’Audiència Nacional contra la resolució del Ministeri d’Agricultura (datada al juliol de 2009), relativa a la IG Viñedos de España. Aquesta Indicació Geogràfica genèrica “anava en detriment de la qualitat dels vins elaborats a Catalunya, ja que els requisits mínims de qualitat i el sistema de certificació i control eren inferiors. A més, induïa al consumidor a confusió en la distinció dels diferents productes”.


Unió de Pagesos va advertir que la IG perjudicava els viticultors catalans perquè desvirtuava el mapa de les 11 DO FOTO: ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa