El món cultural i social espanyol dóna suport al cava

Nombroses personalitats com l'escriptor Javier Moro, les periodistes Nativel Preciado, María Escario, Cristina García Ramos i Rosa Villacastín a la VII Edició del Premi Periodístic del Cava

Un moment de l’entrega dels 7ens Premis El Cava. Foto: CR Cava La VII Edició del Premi Periodístic ‘El Cava’, un guardó creat pel Consell Regulador del Cava per reconèixer la tasca informativa que realitzen els mitjans de comunicació sobre aquest vi escumós, va reunir nombroses personalitats del món cultural, social i intel·lectual. L’acte d’entrega dels premis va comptar amb la presència de la vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats Dolors Montserrat i Jaime Haddad, subsecretari d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, que van voler donar suport a la tasca dels cavistes i dels mitjans de comunicació que informen del sector.

La periodista Pepa Fernández va ser l’encarregada de presentar la cerimònia d’entrega del VII Premi Periodístic ‘El Cava’ a l’Hotel Ritz de Madrid. Aquest guardó, dotat amb 12.000 euros per categoria, va ser creat al 1999 pel Consell Regulador del Cava per reconèixer la tasca informativa que duen a terme els mitjans de comunicació sobre aquest producte.

El president del Consell Regulador del Cava, Gustau García-Guillamet, va agrair la presencia de tots els assistents i va lloar “la gran categoria dels membres del jurat que cada any acompanyen l’acte i atorguen tant de prestigi als premis”. García-Guillamet va donar les gràcies així als presents pel seu suport al cava i va destacar que “amb el pas del temps hem aconseguit crear una complicitat entre els professionals del món de la comunicació i el món del cava basat en la mútua cordialitat, la lleialtat i el respecte”.

A més, el president va voler ressaltar el suport rebut des del Ministeri d’Agricultura, destacant que “durant els anys totes les administracions, de diferent signe polític, han estat al costat del Consell Regulador” perquè “el cava”, segons Guillamet, “no té color polític”.

El veredicte del VII Premi Periodístic ‘El Cava’, que es va donar a conèixer el passat 4 de maig, va anar a càrrec d’un jurat format pel diplomàtic Inocencio Arias, l’escriptor Javier Moro, les periodistes Nativel Preciado i María Escario, i el director de cinema José Luis Garci. Com a president del jurat, Inocencio Arias, que va confessar ser “un gran consumidor de cava”, va agrair al Consell Regulador el fet d’haver comptat amb la seva col·laboració en el premi i va destacar que “beure cava és un gran plaer”, ja que es tracta d’un “producte espanyol molt ric, molt gustós i entranyable.”

D’altra banda, el representant del Ministeri d’Agricultura, Jaime Haddad, va ressaltar en el seu discurs “la importància del cava per a l’economia espanyola” com un sector “que genera llocs de treball sobretot als municipis de Catalunya, però també a sis Comunitats Autònomes més”, “que ha demostrat la iniciativa i la capacitat de traspassar fronteres amb èxit en les circumstàncies que vivim” i que, per això, “seguirà comptant amb el suport del Govern d’Espanya”.

A la categoria de premsa, el jurat ha decidit premiar el reportatge ‘El Panorama del Cava’ del periodista Bartolomé Sánchez publicat a la revista Vinum al novembre del 2010. Pel què fa a la ràdio, el premi ha estat per a Juan Carlos Molero Serrano i Juan Cimarra Moraleda pel reportatge ‘Paladar y Tomar: El Cava’ retransmès pel grup d’emissores d’Efe Radio el 31 de gener del 2011. Finalment, en l’apartat de televisió, ha estat guardonada Begoña Tormo pel seu reportatge sobre el cava emès el 9 de desembre del 2011 en el programa Buenos Días Madrid de Telemadrid.

A més de la dotació econòmica, els premiats van rebre ‘La bola’, un trofeu creat pel dissenyador Pablo Martín que representa una bombolla elaborada de forma artesanal a partir de la fosa de la típica ampolla verda de cava.

Entre els convidats s’hi trobaven representants del sector del cava com Mª del Mar Raventós, presidenta de Cordorniu; José Luis Bonet, president de Freixenet; Pere Bonet, president de la Cofraria del Cava; Joan Juvé, president de Juvé & Camps; Agustí Torelló Sibill d’Agustí Torelló Mata; Joan Amat, president del Institut del Cava, entre d’altres. L’empresari Pedro Trapote; l’arquitecte Joaquín Torres i el president d’Europa Press, Asis Martín de Cabiedes també van assistir a la cerimònia.

Va ser nombrosa l’assistència de representants dels mitjans de comunicació, entre els quals destaquen Cristina García Ramos que va assistir acompanyada pel seu marit, el també periodista Diego Carcedo; el dibuixant de ‘El País’, Antonio Fraguas ‘Forges’; la periodista Marina Castaño; la periodista Rosa Villacastín; els periodistes José Oneto, José María Iñigo i Javier García Vila, director d’Europa Press, entre d’altres.

També hi havia entre els assistents la model Marisa Jara, la ‘bailaora’ Cecilia Gómez, la cantant Sara Vega i la model i empresària Fiona Ferrer, entre d’altres.

Als guardons de la setena edició, en la què han participat un total de 52 treballs, han optat els treballs publicats i emesos a qualsevol mitjà de comunicació durant el període comprès entre febrer del 2010 i gener del 2012 presentats a les oficines del Consell Regulador del Cava abans del 28 de febrer del 2012.

Nou comentari