VadeVi
El món del Cava es solidaritza amb els malalts medul·lars i cerebrals

La IV Cursa Solidària País del Cava se celebrarà diumenge 17 d’octubre. És una iniciativa que, segons el conseller comarcal d’Esports i vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Cisco de la Cruz, “enforteix el vincle entre Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia i potencia la comarca”. Cisco de la Cruz ha estat acompanyat per Pere Bonet, president de la Confraria del Cava, qui ha destacat que la cursa “ja s’ha convertit en un clàssic” i representa “un bon cupatge de participants ja que està pensada per a totes les edats i es pot fer tant corrent com a peu”.

Emília Torres, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i Isidor Rando, segon tinent d’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, han coincidit en què la cursa apropa ambdues poblacions i ho fa amb el cava com a fil conductor.

La IV Cursa Solidària País del Cava és organitzada en el marc dels actes de la XXIX Setmana del Cava per la Confraria del Cava i Octagon Esedos amb el patrocini de Caixa Penedès, amb l’objectiu d’apropar la cultura del cava a la ciutadania i alhora col·laborar amb una causa solidària com és la Fundació de La Marató de TV3, que enguany va dirigida a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides de forma sobtada, majoritàriament a causa d’accidents de trànsit.

L’any passat, l’aportació de la Cursa Solidària País del Cava va ser la segona aportació més important de la Marató de TV3 i aquest podria ser la primera, segons ha explicat Pere Bonet.

La Cursa Solidària País del cava ja s’ha consolidat dins el calendari de curses populars i, des de la seva primera edició, ha triplicat el nombre de participants. L’organització confia batre rècords de solidaritat arribant als 1.500 corredors i superant els 6.000 euros recaptats en l’anterior edició. A hores d’ara ja s’han inscrit 700 persones. Aquest any, la inscripció és de 6€ i es formalitza únicament via on-line, a través de la pàgina web www.caixapenedes.com/ cursacava. Les inscripcions es tancaran el dijous 14 d’octubre a les cinc de la tarda o quan s’arribi a les 1.500 inscripcions.

Els pregoners de la XXIX Setmana del Cava, la companyia teatral Tricicle, col·labora amb la IV Cursa Solidària País del Cava enregistrant un divertit espot, que es distribueix gratuïtament entre les televisions i mitjans de comunicació locals i comarcals així com a través de youtube i altres xarxes socials per tal que pugui ser compartit entre els usuaris.


Desenvolupament de la cursa
El tret de sortida serà a les 11.00 h a la Rambla Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès, davant de la seu de Caixa Penedès, on es lliuraran els dorsals i els xips als participants a partir de les 9.00h. El recorregut serà de 13 km per les carreteres C-15 i C-243, que romandran tallades al trànsit durant les tres hores que durarà la cursa. Cada quilòmetre estarà degudament senyalitzat i hi hauran avituallaments al pas per La Granada (al Km. 4) i al Restaurant Sol i Vi (al km. 9).

Per facilitar la participació, l’organització disposa un servei de transport d’autobús llançadora de Sant Sadurní a Vilafranca del Penedès i viceversa. El primer servei començarà a les 9:00h a Sant Sadurní i l’últim autobús sortirà també des de Sant Sadurní a les 14:30h. El punt de recollida dels participants serà al CAP de Sant Sadurní (C/ Gelida s/n). Els corredors podran utilitzar les dutxes i vestidors del Pavelló Municipal de Sant Sadurní.

L’arribada serà a la Rambla de la Generalitat de Sant Sadurní d’Anoia, on tots els participants hauran de retornar el xip que se’ls haurà lliurat a la sortida i també hi haurà servei de massatgistes i fisioteràpia. A les 12.30 és previst que es faci la festa de final de cursa amb el lliurament de trofeus. Com és habitual, els primers classificats absoluts de la categoria femenina i masculina seran premiats, a més, amb el seu pes equivalent en ampolles de cava. A continuació, hi haurà una actuació musical i es farà el sorteig de dos xecs regal per una estada de dia a Can Bonastre Wine Resort i un dinar al restaurant Tribia del mateix complex de Can Bonastre.


D’esquerra a dreta: Toni Santisteban, director de la cursa, Emília Torres, regidora d’Esports de Vilafranca del Penedès, Pere Bonet, president de la Confraria del Cava, Cisco de la Cruz, conseller d’Esports del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Isidor Rando, segon tinent d’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, i Albert Puig, cap de Comunicació de Caixa Penedès, principal entitat patrocinadora Foto: Cusa solidària

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa