El món del suro, a ‘Quequicom’

El programa ‘Quequicom’ analitza el món del suro Foto: TVC

Amb el títol d”El suro, un plàstic natural’, el programa ‘Quèquicom’ del 33 (21.45h) està dedicat aquest dimecres al món del suro. El reportatge, elaborat per Samantha Vall i Dani Vallvé, explica les qualitats del suro com a aïllant tèrmic i acústic, i es farà esment també de les seves qualitats en la seva aplicació al sector vinícola.

Des de la pela de l’alzina surera en un bosc del Baix Empordà fins a l’elaboració final del producte, el programa ressegueix la indústria del suro. Pel que fa a la industria del vi, es parla dels taps de suro i de les propietats d’aquest material per adaptar-se al recipient i no deixar passar el líquid, amb la característica que, en tenir una certa porositat deixa passar l’oxigen. Així, el vi pot evolucionar sense fer-se malbé.

A Vitec, Parc Tecnològic del Vi, a Falset, tenen l’única màquina a Catalunya capaç de mesurar quant oxigen passa a través del tap. El responsable d’enologia de VITEC, Jordi Roselló, demostra al programa com massa oxigen acaba rovellant el vi. Amb aquestes dades objectives, els viticultors ja no trien a cegues, poden comprar el tap que s’adapti millor al seu vi. El programa també explica el perill que el tap de suro encomani olors al vi.

Nou comentari