Torna una de les cites més esperades del món enològic:la Fira del Vi de les DO de la comarca del Priorat. Com cada any, i aquest 2011 ja en són 16 les edicions. S’espera que unes 15.000 persones gaudeixin arreu del territori d’aquesta gran cita de la cultura vitivinícola. Un esdeveniment on tota una comarca, amb la seva capital Falset al capdavant, s’aboca per donar el millor d’ella mateixa.

El Priorat es converteix entre el 30 d’abril i el 2 de maig en un paradís per als amants del vi i de la vinya i de tot allò que envolta aquest món fascinant. Hi ha oferta de tot i per a tots els gustos. La magnitud de la festa la demostra en bona part la implicació dels cellers. En total, n’hi participen 75, una xifra més que considerable. N’hi ha 47 de la DO Priorat i 28 de la DO Montsant.

El cap de setmana de setmana promet emocions fortes i gens d’avorriment. El programa d’activitats és extens, amb tastos, cursos, jornades tècniques sobre la vinya, presentacions de llibres, xerrades sobre l’eliminació de l’alcohol del vi, “cocktails”, cuina amb base de vi, concerts, visites guiades a cellers modernistes, portes obertes de molts elaboradors, lectures de llibres i ponències sobre el canvi climàtic. També s’afegeixen partits de futbol, mostres d’olis, “performances” al carrer i exposicions de quadres fets amb vi.


Cartell Fira del Vi de Falset FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa