La DO Montsant reprendrà en breu la proposta de zonificació vinícola del seu territori. Es tracta de la segona part d’un estudi realitzat durant el 2008, i consistirà en validar les hipòtesis plantejades en aquell primer document. Es durà a terme per mitjà de la caracterització agronòmica i enològica, que comprovarà que la segmentació del territori de la DO en 9 zones homogènies és correcta.

El projecte engegat per l’INCAVI, conjuntament amb el Consell Regulador de la DO Montsant, es centra en identificar els diferents “terroirs” que hi ha en aquesta regió vinícola. En el món del vi, s’anomena terroir o terrer aquell espai o territori que sota la influència del clima, l’orografia, la situació, i el tipus de sòl permet elaborar un producte concret, divers, i identificable.

En la primera fase d’investigació, s’ha posat de manifest l’existència de nou zones o territoris diverses dins la DO Montsant. Aquesta diversitat ve marcada per diferents factors com ara el clima, el paisatge, el mapa geològic, els principals cultius i la vegetació dominant, i la distribució de la vinya segons les varietats, les èpoques de maduració i les de verema. La finalitat és permetre que els productors i els elaboradors de la zona coneguin més a fons el territori on treballen i de quina manera poden potenciar els diferents factors que intervenen en tot el cicle de la vinya, plantant aquelles varietats més idònies o realitzant els treballs més òptims en cada territori.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa