VadeVi
El Nas d’Or arriba al final després de posar a prova a gairebé 300 sommeliers de tot l’Estat

La competició de sommeliers més prestigiosa de l’Estat arriba a la seva fi. Sis semifinals a Xixón, Sevilla, Madrid, Alacant, Barcelona i Bilbao han posat a prova a gairebé 300 experts, des del mes d’octubre fins a maig. En aquest llarg recorregut, només 49 professionals del vi han aconseguit una plaça per competir a la gran final, que se celebrarà a l’Hotel Puerta América de Madrid els dies 11 i 12 de juny.

Durant dues emocionants jornades, els finalistes s’enfrontaran a diferents proves, tant teòriques com pràctiques, que permetran a un jurat d’experts determinar quin olfacte mereix convertir-se en Nas d’Or 2011.

Sommeliers de llarg recorregut professional com David Seijas del Restaurant El Bulli, Jordi Raventós del Restaurant El Bosc a Tarragona, María José Vázquez del Restaurant del museu Guggenheim de Bilbao o Andrea Alonso, de Makro Alacant, han aconseguit en les últimes edicions el preuat trofeu del concurs, dissenyat per l’artista Antonio López.

En el gran desenllaç es triaran, paral·lelament, Els Millors Vins d’Espanya, prova en la qual participen 79 vins finalistes pertanyents a 7 categories diferents. També Els Millors Destil·lats, 11 en total, rebran els seus respectius guardons.

Com a tancament d’or a aquesta XX Edició, tornaran a obrir-se al públic les portes del Nas d’Or Experimenta, la fira vitivinícola on es reuneixen els millors cellers del país com Azpilicueta, Torres, Grandes Vinos i Viñedos, Juve & Camps, Dinastia Vivanco o Carlos Serres, entre moltes altres. A més, els assistents a aquesta cita podran gaudir de diferents harmonies de vins i exquisides delícies gastronòmiques.

La competició, organitzada per Vino + Gastronomía i patrocinada per Azpilicueta, Arcoroc, Vilas del Turbón, El Corte Inglés, Vinos de Navarra, Chivas 18 i Brandy de Jerez, compleix aquest any vint edicions, en les quals ha recorregut la península posant a prova als millors sommeliers i premiant els millors vins.

A la final estatal hi aniran els catalans:

– Eduard Solà, de Vins i Licors Grau.
– Carme García, de LArrossería de LAndreu.
– Tomás Cuadrado, del restaurant Calders.
– Javier Campo, de l’Hotel Villa Retiro.
– Montserrat Velasco, de La Cuina del Guinardó.
– Alberto Jaime León, del Gran Hotel La Florida.
– Sergio Gómez Serrrano, del restaurant Las Delicias de Francia.
– Joan Tomasa Garroset, de Vins, Licors i Caves Tomasa.
– Carlos Puñet Marca, de Trattoría Cosí.
– Jordi Carrascosa, de Torres Viure.
– Sonia Farrán, del restauarant Kan Bakus.
– Ferrán Vila, del Restaurante la Banyeta. Girona.


Els millors sommeliers s’examinaran el cap de setmana FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa