VadeVi
El Negre Criança 2007 de la URV guanya un concurs internacional de vins universitaris

La Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili s’ha presentat per primera vegada a la International University Wine Comptetition i ha guanyat el concurs. El seu bi Negre Criança 2007, elaborat al Celler Experimental Mas dels Frares ha estat considerat el millor vi en la seva categoria i ha obtingut la màxima puntuació entre els quinze vins que s’hi han presentat procedents de diferents universitats.

Amb 86 punts sobre un total de 100, ha quedat per davant del Cabernet Franc 2007 de la Universitat de Pécs d’Hongria, i el Probus de la Universitat Novom Sadu de Sèrbia. El vi Negre Criança de la URV que ara ha guanyat el premi al millor vi universitari en aquesta competició internacional ja va guanyar dos cops, els anys 2005 i 2006, el primer premi de la Denominació d’Origen Tarragona.

“Vam decidir presentar aquest vi perquè és el que tenim en perfecte estat per vendre i el que està en el seu punt òptim per al consum”, explica la directora de la facultat Montserrat Nadal. Es tracta d’un vi que la facultat elabora des del 2000, però que l’any 2004, quan Nadal va assumir la direcció de Mas dels Frares, es va renovar per er-lo més complex i consistent millorant-ne “el cupatge, la criança i l’estil”, explica Nadal. Cada any se’n fan entre 5.000 i 6.000 ampolles.

El Negre Criança és un vi elaborat amb cabernet sauvignon, merlot i una mica d’ull de llebre amb 12 mesos de criança en bóta i tres en ampolla

Internacionalitzar la universitat
“La participació de la Facultat en aquest concurs forma part del programa establert pel Departament d’Internacionalització de la Universitat Rovira i Virgili per intensificar les relacions amb altres universitats europees”, explica Montserrat Nadal. És per això que la universitat va acceptar l’oferta de participar en el concurs organitzat per la Universitat de Maribor, a Eslovènia.

La International University Wine Comptetition ja ha arribat ja a la sisena edició. Aquest any, a més de la Rovira i Virgili, altres universitats han participat en el concurs procedents de diferents països, la majoria de l’Europa de l’Est i els Balcans, entre ells Txèquia, Croàcia, Polònia, Sèrbia, Hongria, Eslovàquia, Macedònia i Eslovenia.


El celler experimental produeix uns 45.000 litres de vi cada anyada FOTO: URV

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa