El ninotaire Miquel Ferreres i el vi Martialis, al Capritx de Terrassa

El xef del restaurant Capritx, Artur Martínez i el ninotaire Miquel Ferreres amb una copa de Martialis. Foto: COMRàdio

El programa estiuenc de COMRàdio Dinem i en parlem continua aquesta setmana a la cuina del restaurant Capritx, a Terrassa, amb el xef Artur Martínez.

El convidat d’avui és Miquel Ferreres, també terrassenc, amb el qual parlem de la feina de ninotaire mentre Martínez cuina un bacallà cuit amb oli de cendra de farigola i romaní servit amb pure d’all escalivat i flors d’all silvestre. Un plat sofisticat i visual malgrat el fort del ninotaire, segons explica ell mateix, són les truites de patates.

Per a combinar amb aquest plat, Joan Nebot, director de VADEVI.cat, ha triat el vi Martialis 2010 per diversos motius.

Segons Nebot, l’ha triat d’una banda perquè és un vi de proximitat, elaborat a Ullastrell i amb adn terrassenc, atès que és fruit d’un projecte conjunt entre Artur Martínez (Restaurant Capritx) i Rafa Blanco (La Terrassa del Museu), en col·laboració amb la gent del celler Mas Candí.

“El convidat d’avui transmet humor i alegria i he pensat que casava bé amb un blanc especial”, ha dit Nebot. Un gest de terrassenquisme que l’Artur Martínez ha volgut matisar: “Jo no t’he pagat res, eh?”

D’altra banda, Nebot ha explicat que, tot i que el bacallà també combina bé amb un vi negre, al anar aromatitzat amb romaní, farigola i all, la gamma aromàtica d’aquest vi monovarietal de macabeu, en que hi ha notes d’herba fresca, és la més encertada.

També el fet que es tracta d’un vi amb una criança en dipòsit amb les mares del vi -els llevats- que li aporten aromes de torrat i crosta de pa, també el fa combinar encertadament amb l’oli de cendra que hi ha al plat.

I per acabar, perquè és tot un privilegi poder tastar l’última ampolla de les 500 que es van elaborar de l’anyada 2010 i que s’han venut a un preu aproximat en botiga ben raonable, d’uns 10 euros.

El del 2011, presentat fa uns dies, és lleument diferent, també monovarietal de macabeu de vinya vella, però amb part del vi amb criança en bóta de castanyer. En aquesta segona anyada se n’ha fet una tirada una mica més llarga, de 924 ampolles, i per tenir l’oportunitat de tastar-lo, i atesa la baixa producció, haurem d’anar a beure’l a Terrassa on gairebé es farà tota la distribució.

En aquest enllaç directe al programa d’avui del bloc del Dinem i en parlem es pot escoltar el capítol sencer.

Nou comentari