El Nobel d’Economia Finn Kydland visita la DO Monsant

Kydland afirma que en un món cada cop més globalitzat “s’ha de competir amb productes de qualitat i singulars”

Finn Kydland, premi Nobel d’Economia l’any 2004, ha estat a la DO Montsant convidat pel Consell Regulador.

Durant la seva estada, ha visitat els cellers de Falset-Marçà i Capçanes i s’ha mostrat força interessat pel model d’empresa cooperativa. També hi ha pogut tastar els vins que s’hi elaboren i que avui dia competeixen en un mercat cada cop més global.

El premi Nobel noruec s’ha mostrat sorprès pel fet que la major part de la producció de tots dos cellers, i per extensió de la DO Montsant, s’exporti a tercers països.

En aquest sentit, Kydland s’ha referit a la importància que té “competir amb productes de qualitat i singulars, que siguin identificables i que permetin diferenciar-se de la resta dels seus competidors”. Ha posat com a exemple l’aposta del Celler de Capçanes pel vi kosher, el vi elaborat sota el preceptes de la religió jueva.

En el transcurs de la seva estada, Finn Kydland, que s’ha revelat com un bon coneixedor del vi, ha estat obsequiat amb la copa Riedel Montsant, la copa que la marca austríaca ha dissenyat exclusivament per a la DO i que es comercialitza a tot el món.


Finn Kydland, premi Nobel d’Economia l’any 2004 FOTO: COOPERATIVA FALSET-MARÇÀ

Nou comentari