Sota el nom de Nordic Walking entre vinyes, aquest darrer cap de setmana es va dur a terme una nova activitat dedicada a la promoció de la xarxa de camins del vi i el cava del Penedès, a través d’una innovadora proposta a l’aire lliure, organitzada per EnoturismePenedès.

El programa de Nordic Walking estava conformat per 2 sessions diferents una programada per dissabte a la tarda, de caràcter introductori en la que els assistents van poder conèixer la tècnica d’aquesta nova especialitat, acostant-se fins al cim de la muntanya de Sant Pau a Vilafranca, i la del diumenge al matí que amb un recorregut de 14 km va permetre descobrir el gran potencial del Penedès per a dur a terme tot tipus d’activitats relacionades amb la natura i l’aire lliure. Van participar-hi 150 persones.

El Nordic Walking, també conegut com a “marxa nòrdica” és una activitat física que consisteix a caminar amb uns bastons especials. La incorporació d’aquests elements a l’acció i exercici físic més antic de l’ésser humà com és el caminar, permet activar el tronc superior i amb això diversos grups musculars, “convertint en molt més eficient i saludable l’acció”, diuen els seus defensors.

A més tractant-se d’un exercici d’entrenament de la resistència cardiorespiratòria (exercici aeròbic), s’incrementa el consum calòric, i la freqüència cardíaca respecte al simple caminar i sense nivells perceptibles de fatiga.


Nordic Walking al Penedès FOTO: ENOTURISME PENEDÈS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa