VadeVi
El Parc Agrari de Sabadell farà la seva primera verema

El Parc Agrari de Sabadell, que va plantar dues hectàrees de vinya fa tres anys, farà la seva primera verema aquest agost. Després de tot aquest temps d’arrelament i creixement aquest any es farà la primera verema a la zona, començant a recollir primer raïm blanc durant l’agost i a principis de setembre la resta.

El vi, que portarà el nom de Vinyes del Parc Agrari de Sabadell, de moment no es comercialitzarà sinó que s’utiltizarà només per actes institucionals, segons han explicant fonts de l’ajuntament. Més endavant, quan la vinya estigui en plena producció, està previst que la cooperativa Coagsa -que gestiona tots els productes de la finca municipal de Can Gambús- comercialitzi el vi, segons expliquen fonts del Parc Agrari.

Aquest any es preveu arribar als 2.000 quilograms de raïm entre els 3.700 ceps de cinc varietats -tres de negres i dues de blanques- que hi ha a la finca, una quantitat gens menyspreable per ser la primera verema.

La vinya de Can Gambús està registrada dins de la Denominació d’Origen Catalunya, on hi ha d’altres vins de reconegut prestigi del territori com els que es produeixen en el Parc Natural de Collserola.


Les vinyes del Parc Agrari de Sabadell es van plantar fa 3 anys FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa