El Parlament, amb la candidatura del Priorat a la UNESCO

El paisatge del Priorat, candidat a patrimoni de l’UNESCO Foto: VADEVI.cat

El Parlament de Catalunya ha declarat el seu suport a la candidatura del paisatge del Priorat a patrimoni de la UNESCO. Per mitjà d’una declaració parlamentària conjunta la cambra catalana avala la voluntat de la comarca de presentar a la UNESCO la seva candidatura com a “paisatge cultural agrari de muntanya mediterrània”.

Paisatge cultural patrimoni mundial és la figura creada per la UNESCO per reconèixer els valors dels espais que, d’una manera excepcional o singular, exemplifiquen la relació de l’acció humana amb un entorn determinat al llarg de la història.
La iniciativa de potenciar el paisatge del Priorat sorgeix de la societat civil, al voltant de l’associació Prioritat, fundada entre d’altres per les DO Montsant i DOQ Priorat, que aglutina el teixit socioeconòmic, cultural i associatiu de la comarca, i compta amb l’acord del Consell Comarcal, del Consell d’Alcaldes i d’altres institucions supracomarcals.
Des de l’any 2007 s’està treballant en aquest projecte que s’entén, abans que res, com a un pas important en tot el procés de debat per a l’establiment d’un model de desenvolupament global que, al Priorat, s’ha generat a partir del paisatge i els seus valors en tant que eix aglutinador d’un projecte de territori que es fonamenta en la seva història i el seu present de paisatge agrari viu.

Nou comentari